Δευτέρα, Νοέμβριος 29, 2021
13/11/2021

Βασίλης Κορκίδης: Tα ιδιωτικά κεφάλαια βλέπουν με όραμα και με προοπτική τα ελληνικά ναυπηγεία

Η «τρίαινα», δηλαδή τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας & Σύρου μπορούν να δώσουν μια νέα δυναμική στην εθνική οικονομία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα,. Πιο συγκεκριμένα, ανάφερε ότι ο βιομηχανικός γίγαντας που δεν είναι άλλος από το ναυπηγικό, "ξυπνάει" και επανέρχεται δυναμικά και αυτό μπορεί να δώσει τόσο προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ της Ελλάδας όσο και στην τοπική επιχειρηματικότητα του Πειραιά.

Επίσης, αναφερόμενος στην ιδιωτική επένδυση των εν λόγων ναυπηγείων την χαρακτήρισε ως μια "win win επένδυση". Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε ότι τα ιδιωτικά κεφάλαια βλέπουν με όραμα, με προοπτική τα ελληνικά ναυπηγεία. Αναφέρθηκε στον ελληνικό ακτοπλοϊκό στόλο, λέγοντας ότι θα πρέπει να ανανεωθεί μέχρι το 2030, γιατί έως τότε το 74% του στόλου θα υπερβαίνει το ηλικιακό όριο των 30 ετών. Γενικότερα σημείωσε ότι επενδυτικός στόχος είναι να ανακυκλωθεί και να ναυπηγηθεί νέος ακτοπλοϊκός στόλος στα ελληνικά «πράσινα» ναυπηγεία τα οποία θα αποτελούνται από πιστοποιημένο ελληνικό προσωπικό, που θα λαμβάνει ελκυστικούς μισθούς, θα αποτελέσει όχι μόνο ανάσχεση του brain drain αλλά θα προσελκύσει νέο και υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό.

Για την νέα εποχή και την ανάπτυξη των ελληνικών ναυπηγείων βασική προϋπόθεση αποτελεί η εργασιακή ειρήνη. επεσήμανε ο κ. Κορκίδης «κάτι το οποίο μπορούμε να το εξασφαλίσουμε.» τόνισε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή "Προπαντός Ψυχραιμία" με τους Νίκο Μπαρδούνια & Μάρκο Κάντζιο.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας