Δευτέρα, Οκτώβριος 18, 2021
04/10/2021

ERMA FIRST: Τα ελληνικά συστήματα που είναι ένα βήμα μπροστά από τους κανονισμούς

(R-L) Nikolaos Vrachatis, R&D Manager,  Kimon Mademlis, Marketing Manager, Ioannis Korovesis, Sales Director EPE (R-L) Nikolaos Vrachatis, R&D Manager, Kimon Mademlis, Marketing Manager, Ioannis Korovesis, Sales Director EPE

Για το σύστημα διαχείρισης έρματος της oneTANK, το νέο απόκτημα της ERMA FIRST μίλησε ο Νικόλαος Βραχάτης, R&D Manager της εταιρείας, στο maritimes.gr, στα πλαίσια της έκθεσης σκαφών Olympic Yachts Show 2021 στο Λαύριο.

Περιγραφή συστήματος:
Με το μικρότερο μέγεθος, το oneTANK είναι η καλύτερη λύση όταν ο χώρος και η διαθέσιμη ισχύς είναι εξαιρετικά περιορισμένοι.

Επεσήμανε πως το σύστημα διαχείρισης έρματος της oneTANK είναι η ιδανική επιλογή για σκάφη 40 μέτρων και άνω, καθώς λόγω του μικρού μεγέθους του το καθιστά ιδανική λύση όταν έχουμε εξαιρετικά περιορισμένους χώρους και διαθέσιμη ισχύ. Σημείωσε ότι χρειάζονται μόνο 24 ώρες για να μπορέσει να γίνει η επεξεργασία-απολύμανση του νερού έρματος με χλώριο, το οποίο έχει εισαχθεί στο πλοίο και μετά το απαιτούμενο treatment time η πλεονάζουσα ποσότητα χλωρίου εξουδετερώνετε πρώτού το έρμα απορριφθεί στη επόμενη θαλάσσια περιοχή που θα φτάσει το πλοίο χωρίς να δημιουργεί κανένα περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Όσον αφορά στο σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων είτε από ηλεκτρογεννήτριες, είτε από κύριες μηχανές οποιουδήποτε σκάφους, το οποίο και παρουσιαζόταν στην έκθεση, τόνισε ότι δεν αφορά μόνο κότερα ή μεγαλύτερα σκάφη. Συγκεκριμένα το εν λόγω μηχάνημα φίλτρανσης επεξεργάζεται τα «βρώμικα» καυσαέρια του πλοίου, συγκρατεί στην επιφάνεια του την κάπνα όπως αναφέρεται (black smoke) καθώς και τα καρκινογόνα μικροσωματίδια PM10 που εκπέμπονται στο περιβάλλον, παρέχοντας ένα αποτέλεσμα άοσμο και άχρωμο και μη επιβλαβές για τον άνθρωπο. Έτσι «Όταν ένα σκάφος δέσει σε μια μαρίνα, δεν ενοχλεί τα γειτονικά σκάφη, τους επιβαίνοντες καθώς και τους επισκέπτες της μαρίνας όταν λειτουργούν οι ήλεκτρο-μηχανές."
Επιπρόσθετα ο κ. Βραχάτης, υπογράμμισε ότι τα εν λόγω συστήματα είναι συμβατά από γεννήτριες από 50 KW και άνω ηλεκτροπαραγωγή, και υπό προϋποθέσεις και σε μικρότερες. Ενώ, ανάφερε ότι ήδη έχουν κάνει 17 εγκαταστάσεις σε Super Yachts, για κύριες μηχανές 2,5MW και σε ηλεκτρογεννήτριες μέχρι και 450KW, ήδη.

Αναφερόμενος στους κανονισμούς, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις των συστημάτων DPF δεν επιβάλλονται από τους υπάρχοντες κανονισμούς σήμερα και η χρήση τους έγκειται στη περεταίρω προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, είπε η χρήση του DPF σαν τεχνολογία δεν επιβάλλεται σήμερα στις μηχανές που είναι εναρμονισμένες κατά TIER2 και TIER3. Παρ' όλα αυτά σημείωσε ο κ. Βραχάτης ότι και σε αυτές τις σύγχρονες μηχανές παρατηρείται πολύ μεγάλη κάπνα (BLACK SMOKE) και οσμές (ODORS), που ωστόσο δεν είναι καθόλου ευχάριστες για το άμεσο περιβάλλον . Έτσι σημείωσε ότι με το DPF η ΕRMA FIRST & Environmental Protection Engineering (EPE) έρχεται ένα βήμα μπροστά από τους κανονισμούς, για να μπορέσει να κάνει το σκάφος πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον αλλά και στον άνθρωπο.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βραχάτης τόνισε ότι το σύστημα διαχείρισης θαλασσίου έρματος της oneTANK, κατασκευάζεται πλέον εντός Ελλάδος, στις εγκαταστάσεις της ERMA FIRST. «Οπότε είναι ένα ελληνικό απόκτημα, κατασκευάζεται πλέον από ελληνικά χέρια.»

Πρώτα το περιβάλλον
O σκοπός της ERMA FIRST δεν εξαντλείται στο να είναι μια πετυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση. Ο απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και αυτό παραμένει στο επίκεντρο της λειτουργίας και δραστηριότητάς της. «Για εμάς το θαλάσσιο περιβάλλον δεν είναι απλά ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά. Είναι ο λόγος ύπαρξής μας (brand purpose) και ένας απώτερος σκοπός τον οποίο διακηρύττουμε μέσω της κάθε μας δράσης (brand manifesto)», τονίζει ο Κίμωνας Μαδεμλής, Marketing Manager.
Και συμπληρώνει, «επειδή όμως η προστασία του περιβάλλοντος είναι τρόπος ζωής, δεν επαναπαυόμαστε μόνο στην υπόσχεσή μας περί προστασίας του, αλλά επενδύουμε συνεχώς σε αυτήν την κατεύθυνση προσθέτοντας διαρκώς επιπλέον λύσεις διαχείρισης του θαλάσσιου έρματος. Πλέον, είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής παγκοσμίως με περιβαλλοντικές λύσεις για όλα σχεδόν τα μεγέθη και είδη σκαφών. Είναι υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος, και το ERMA FIRST Group δηλώνει δυναμικά παρών.»

OYS 3

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας