Δευτέρα, Σεπτέμβριος 27, 2021
29/08/2021

"Υιοθεσία Πλοίου" Οι νέοι ως “στεριανοί ναύτες” στα ταξίδια του πλοίου

Μετά το μη κερδοσκοπικό σωματείο "Project Connect", το οποίο συνδέει επαγγελματικά φοιτητές με ναυτιλιακές εταιρείες, η Ειρήνη Νοτιά, Ιδρύτρια & Διευθύντρια του, έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα και το πρόγραμμα "Adopt A Ship" ή αλλιώς "Υιοθεσία πλοίου", που αφορά σε παιδιά δημοτικού (δημοσίων & ιδιωτικών σχολείων). Να σημειωθεί ότι η ιδέα ξεκίνησε από την Κύπρο και αναπτύχθηκε από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Περιβαλλοντολογική Οργάνωση CYMEPA.

Σκοπός του προγράμματος "Υιοθεσία Πλοίου", είναι να βοηθήσει μαθητές δημοτικού να κατανοήσουν το ναυτιλιακό κόσμο και μελλοντικά να ασχοληθούν με το ναυτιλιακό κλάδο. "Στόχος μας είναι να συνδέσουμε ένα πλοίο με μια τάξη ενός δημοτικού σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας", όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ.Νοτιά.

Ειδικότερα, πλοιοκτήτες που επιθυμούν, παρέχουν σε μια τάξη όλες τις πληροφορίες ενός πλοίου τους και μέσω ανταλλαγής emails με τον πλοίαρχο του, (τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα), τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν όλες τις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ποιό είναι το δρομολόγιο του πλοίου ή πως γίνεται ο εφοδιασμός του.

Όπως σημείωσε η κ. Έφη Κοτίκα, σύμβουλος του προγράμματος, έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα συνολικά 1400 μαθητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει πάρει από το 2018 την έγκριση και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ αναμένεται να αδειοδοτηθεί και το για το γυμνάσιο.

Ολοκληρώνοντας η κα Νοτιά επεσήμανε πως βελτίωση χρειάζονται οι οικονομικές ροές προκειμένου να αναπτύξουν το ανθρώπινο δυναμικό που θα διαχειρίζεται τις καθημερινές αυξανόμενες ανάγκες του προγράμματος.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή "Προπαντός Ψυχραιμία" με του Νίκο Μπαρδούνια & Μάρκο Κάντζιο:

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας