Τετάρτη, Μαϊος 12, 2021
26/04/2021

Α. Στελλιάτος: "Κατάλληλο φορολογικό πλαίσιο, εξάλειψη γραφειοκρατίας, τουριστική παιδία για την ανάκαμψη του ελληνικού yachting»

Η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, η ταυτόχρονη εδραίωση της τεχνολογίας όπως και η τουριστική παιδεία των εργαζομένων του κλάδου, είναι παράγοντες που θα βοηθήσουν στην κυριαρχία της ελληνικής σημαίας στα σκάφη του επαγγελματικού τουρισμού, αλλά και θα συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο στο ελληνικό ΑΕΠ, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) μιλώντας στο Κανάλι.

Όσον αφορά στην εφετινή τουριστική σεζόν δήλωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς οι προκρατήσεις είναι ελάχιστες, παρόλα αυτά ελπίζει οτι θα υπάρξει αύξηση 30 με 40% συγκριτικά με το 2020, δεδομένου οτι η τουριστική σεζόν θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο. Τέλος ο κ.Στελλιάτος αναφερόμενος στο θέμα της ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα, τόνισε οτι είναι απαραίτητο ένα βατό φορολογικό πλαίσιο, το οποίο θα προσελκύσει τόσο νέες κατασκευές όσο και επισκευές πολλών σκαφών.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή» Προπαντός Ψυχραιμία» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Μάρκο Κάντζιο:

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας