Τετάρτη, Μαϊος 12, 2021
19/04/2021

Με συντονισμένες προσπάθειες η Ελλάδα γίνεται χώρα από την οποία θα ξεκινούν οι κρουαζιέρες : Γιώργος Κουμπενάς, Πρόεδρος ΕΕΚΦΝ

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα ελληνικά λιμάνια όχι μόνο να είναι πρώτα σε αριθμό επιβατών "transit" αλλά και να γίνουν "homeports", από τα οποία δηλαδή θα ξεκινάνε τα κρουαζιέροπλοια, προσδίδοντας σημαντικά οφέλη στην κοινότητα μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, Γιώργος Κουμπενάς.

Με προσεκτικά βήματα και με συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπουργείων, τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου,ορίζεται ως το χρονικό διάστημα έναρξης της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση όπως δήλωσε ο κ.Κουμπενάς, είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τόσο του προσωπικού όσο και των επιβατών, πριν την επιβίβαση αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο τόνισε οτι θα πρέπει να βρεθεί διεθνώς μια οριστική λύση και να δωθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των πληρωμάτων.

Αναφορικά με την εκμετάλλευση των λιμανίων, ο Πρόεδρος της Ένωσης εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, σημείωσε οτι η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει μια στρατηγική επέκτασης των λιμανιών της, ώστε όχι μονο να προσελκύσει μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια που θα μπορούν να επισκέπτονται παρά πολλούς εγχώριους προορισμούς, αλλά το σημαντικότερο θα έχουν τη δυνατότητα (τα κρουαζιερόπλοια) να παραμένουν ταξιδεύτονας στον ελλαδικό χώρο, προστατεύοντας την χώρα μας σε περιόδους εντάσεων με την Τουρκία.

ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή» Προπαντός Ψυχραιμία» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Μάρκο Κάντζιο:

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας