Δευτέρα, Ιανουάριος 18, 2021
10/01/2021

Στην εξωστρέφεια και στις νέες τεχνολογίες προσβλέπει η WIMA

Οι συνέργιες και οι συντεχνίες στις μέρες μας είναι απαραίτητες προκειμένου οι εταιρείες να εργαστούν ολιστικά σε κάποιο μεγάλο project, επισημαίνει στη συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Διεθνής Ναυτικής & Βιομηχανικής Ένωσης (WIMA), Ηλίας Χατζηεφραιμίδης στο «Κανάλι 1» 904 και στους Νίκο Μπαρδούνια και Μάρκο Κάντζιο. Και γι αυτό το λόγο τα μέλη της WIMA, η οποία ιδρύθηκε το 2006, αυξάνονται συνεχώς.

Μιλά γIlias Hatziefremidesια τις ελληνικές εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού επισημαίνοντας πως τα προϊόντα τους είναι πολύ ανταγωνιστικά και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε από οποιονδήποτε κατασκευαστή στην Ευρώπη ή στην Ασία.

«Ο σκοπός και ο στόχος μας είναι η προώθηση ενός καινοτόμου δικτύου πιστοποιημένων εταιρειών ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, με δυνατότητες εξυπηρέτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.» τονίζει ο κ Χατζηεφραιμίδης.

Μιλά για την παρούσα υγειονομική κρίση και πως επέδρασε στις εταιρείες μέλη της WIMA, επισημαίνοντας πως αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, πως υπήρχε μια μείωση τζίρου κυρίως όμως σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επιβατηγό ναυτιλία ή στα κρουαζιερόπλοια.

Τονίζει πως ο Πειραιάς ως λιμάνι ανταπεξήλθε πολύ ικανοποιητικά στις περιόδους καραντίνας και στις αλλαγές πληρωμάτων, για λόγους πρακτικούς άλλα και για ανθρωπιστικούς.
Αναφέρεται στα καινούργια projects που απασχολούν τη WIMA, στις νέες τεχνολογίες, την έρευνα και την ανάπτυξη.

Όσον αφορά τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα τονίζει πως δεν γίνεται να καυχιόμαστε πως έχουμε την μεγαλύτερη ναυτιλία στο κόσμο χωρίς να έχουμε ναυπηγεία. Υπογραμμίζει, παράλληλα πως η ζώνη του Περάματος, τα ναυπηγεία Συρου και Χαλκίδος λειτουργούν μεν ικανοποιητικά, ελπίζει στην επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ διατηρεί επιφυλάξεις για το Σκαραμαγκά.

Για τη νέα χρονιά δηλώνει αισιόδοξος.

ακούστε όλη την συνέντευξη: 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας