Σάββατο, Νοέμβριος 28, 2020
30/10/2020

Το ΕΒΕΠ θα στηρίξει όποιον επενδυτή αναλάβει ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά: Βασίλης Κορκίδης

Το ΕΒΕΠ θα στηρίξει έμπρακτα όποιον επενδυτή αναλάβει ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά επαναλαμβάνοντας ό,τι έκανε και στην περίπτωση του ΟΛΠ, αγοράζοντας συμβολικά μετοχές, δήλωσε στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Η αναβίωση της ναυπηγικης βιομηχανίας και όχι μονο ναυπηγοεπισκευης θα πρέπει να γίνει μέσα από τη σύμπραξη των όποιων ξενων επενδυτών με ελληνικές επιχειρήσεις που εχουν τεχνογνωσία και την εμπειρία , υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Μπαρδουνια στην ενότητα για τη ναυτιλία που γίνεται κάθε Παρασκευή σε συνεργασία με το maritimes.gr

Οι επενδυτές θα πρέπει να συνεργάζονται με την τοπική επιχειρηματικότητα και να σέβονται την τοπική κοινωνία, τόνισε.

«Υπάρχουν επενδυτές που χρησιμοποιούν outsourcing υπηρεσίες, αξιοποιούν τοπικές επιχειρήσεις. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που τις αγνοούν. Πιέζουμε την COSCO να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις,» είπε ο κ. Κορκίδης, τονίζοντας πως οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι αξιόλογες, έχουν υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και ποιότητας.

«Θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο από την αρχη το μοντέλο σε Σκαραμαγκά κ Ελευσίνα. Στη Σύρο είδαμε ένα πετυχημένο μοντέλο που δίνει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία,» πρόσθεσε.

Ο κ. Κορκίδης κάλεσε για συνεργασία και όχι μη υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των τριών ναυπηγείων και να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος επαναπατρισμου 5000 ελληνοκτητων πλοίων.

Για τον προεδρο του ΕΒΕΠ πρέπει να δημιουργηθεί ένα hub ναυπηγικής και ενέργειας, καθώς είναι αλληλένδετοι τομείς.

Πρέπει τελος να δοθεί επίσης έμφαση στην εκπαίδευση σε συντονισμό με την αγορά ώστε η τεχνογνωσία να μην χαθεί.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας