Τετάρτη, Σεπτέμβριος 30, 2020
02/09/2020

Εξωστρέφεια και διαρκής επικαιροποίηση γνώσης το μυστικό επιτυχίας: Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η εξωστρέφεια και η διαρκής επικαιροποίηση της γνώσης, του περιεχομένου του προγράμματος σπουδών μέσα από την έρευνα, τη στενή συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού με κύρος, αλλά και επιχειρήσεις του κλάδου, είναι το μυστικό της επιτυχίας του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου, σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρό του, κ. Σεραφείμ Κάπρο.

Με αφορμή το νέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό masters of business administration in shipping εξ’ αποστάσεως που παρουσιάστηκε επίσημα και στο Ευγενίδειο τον Ιούλιο, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Μπαρδούνια στο Κανάλι 1 του Πειραιά για τη συνταγή που είχε ως αποτέλεσμα το 75% των αποφοίτων να βρίσκουν εργασία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός πως η ναυτιλία είναι ένας διεθνοποιημένος κλάδος και επηρεάστηκε λιγότερο σε σχέση με εσωστρεφείς κλάδους.

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα όπως φάνηκε και στην εκδήλωση του Ευγενιδείου έχει αγκαλιάσει και το νέο μεταπτυχιακό, όπως και τις προσπάθειες του τμήματος μέχρι στιγμής, σημείωσε ο κ. Κάπρος.

Μέλη μιας συμβουλευτικής επιτροπής με τη οποια συνεργάζεται το πανεπιστήμιο για το πρόγραμμα, είναι μεγάλα ονόματα της ναυτιλίας, όπως ο κ. Γεώργιος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός, Πρόεδρος της intercargo, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, ο κ. Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και ο Αντιναύαρχος εν αποστρατεία κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Το τμήμα λειτουργεί από το 1998 με έδρα τη Χίο, πατρίδα των πλοιοκτητών που ελέγχουν πάνω από το μισό του ελληνοκτητου στόλου που σήμερα αντιπροσωπεύει 23% του παγκόσμιου στόλου σε χωρητικότητα, όπως εξήγησε ο κ. Κάπρος.

Από το 1998 υπάρχει και το ελληνόφωνο μεταπτυχιακό «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές εμπόριο».
Με τη συνδρομή 180 επιχειρήσεων κάθε καλοκαίρι οι φοιτητές μπορούν να κάνουν θερινή πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, κτίζοντας γέφυρες με τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το νέο μεταπτυχιακό λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου και το κόστος του είναι 5.000 ευρω για ένα έτος.

όλη η συνέντευξη εδώ:

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας