Τετάρτη, Απρίλιος 08, 2020
26/03/2020

Μπορούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας στο e-learning: Σπύρος Γκούμας, CEO SQ Learn

Σε μια περίοδο που λόγω της πανδημίας κορονοϊού πολλοί πλέον στρέφονται σε λύσεις e-learning η SQ Learn, μια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά και πελάτες 400.000 χρήστες διεθνώς, μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία της με όποιον το ζητήσει σήμερα, δηλώνει ο κ. Σπύρος Γκούμας,ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας.

Από το 2006 η εταιρεία έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, ναυτιλιακές και μεγάλους οργανισμούς παρέχοντας λύσεις για χρήση από 10.000-15.000 χρήστες, εξήγησε σε συνέντευη στο Κανάλι 1 του Πειραιά στην εκπομπή του Νίκου Μπαρδούνια. ΄

Η Τράπεζα της Ελλάδος για παράδειγμα έχει πιστοποιήσει την SQ Learn και επιτρεπει να παρεχει η εταιρεία πιστοποιητικά σε ασφαλιστικούς μεσολαβητές ώστε να ανανεωνουν τις άδειες λειτουργίας τους.

«Ξερουμε πώς να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λυσεις που υπαρχουν,» τόνισε ο κ. Γκούμας, σημειώνοντας πως μια λύση e-learning δεν έρχεται εν μια νυκτί ή σε λίγους μήνες.

Είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί τρια βασικά στοιχεία- σοβαρές υποδομες service και μηχανήματα να κανουν τη διανομη υπηρεσίας, πλατφόρμες-λογισμικά για τη διαχείριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και περιεχόμενο.

Goumas sqlearnΗ εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τεχνολογικα μέσα είναι το μέλλον ιδίως για τη δια βίου μάθηση στους ενήλικες, σημειωνει ο κ. Γκούμας.

«Μπορουμε πια να εκπαιδευουμε ανθρωπους με χρηση εικονικης πραγαμτικοτητας,» τόνισε.

Η εταιρεία έχει σήμερα 80 ατομα προσωπικό και είναι ισως η μεγαλυτερη της Ευρωπης στον τομέα. Πρόσφατα μετέφερε την έδρα της στον Πειραιά, καθώς ο κ. Γκούμας θέλει να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε. Το πατρικό του ηταν στα Καμίνια, σημείωσε.

Έχει ήδη δωρίσει στο υπουργείο Ναυτιλίας για να χρησιμοποιηθούν από Ακαδημιες Ναυτικού τα σύστημα με όλα τα μαθηματα για ναυτιλια που εχει η εταιρεία και είναι περιουσιακό στοιχείο της.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας