Τετάρτη, Απρίλιος 08, 2020
26/02/2020

Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο Πειραιάς τον καλύτερο σταθμό κρουαζιέρας: Πρέσβης Κίνας στην Ελλάδα

Για μια εξαιρετική μέρα που σηματοδοτεί την υλοποίηση του ονείρου των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του μεγάλου λιμανιού έκανε λόγο η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zhang Qiyue σε συνέντευξή της στο maritimes.gr

“Η Ελλάδα είναι ένας πολύ καλός τουριστικός προορισμός και νομίζω πως ήταν ώρα να έχουμε τον καλύτερο τερματικό σταθμό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που πρέπει να αναπτυχθεί η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Μεσόγειο,» δήλωσε στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του έργου την Τρίτη στο λιμάνι.

Η πρέσβης εκτίμησε πως το έργο θα ενισχύσει το status και τη δημοφιλία του Πειραιά, της Αττικής και της Ελλάδας καθώς και την ανάπτυξη.

Τόνισε πως οι ελληνοκινεζικές σχέσεις επίσης θα αναπτυχθούν περαιτέρω στους τομεις του τουρισμού, της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Υπενθύμισε πως κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε πως το 2021 θα είναι και Έτος συνεργασίας στον Πολιτισμό και Τουρισμό για Ελλάδα και Κίνα.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας