Σάββατο, Ιούνιος 06, 2020
12/12/2019

Θολό το τοπίο το 2020, αλλά είμαστε αισιόδοξοι: Πρόεδρος του American P & I Club, Joseph EM Hughes

Η ανασκόπηση του 2019 είναι ανάμεικτη για το American P & I Club με θετικές και μάλλον απογοητευτικές νότες, αλλά έχουν ληφθεί μέτρα για να μπει δυναμικά στο νέο έτος και παρά την αβεβαιότητα, ο Joseph EM Hughes, Πρόεδρος του American P & I Club, εξέφρασε αισιοδοξία για το 2020 σε συνέντευξή του στο maritimes.gr

«Προσβλέπουμε να ενδυναμώσουμε τη σχέση μας με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα», δήλωσε ο κ. Hughes, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ελληνικής αγοράς για τη λέσχη.

Μια ενδιαφέρουσα χρονιά κλείνει για το American P & I, με πολύ καλές αποδόσεις επενδύσεων από τη μία πλευρά και επιβράδυνση της ανάπτυξης σε σύγκριση με το 2016-2017 και όχι τόσο καλά claims όπως το 2018, και ξεκινάει ένα άλλο ενδιαφέρον έτος.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της Eagle Ocean Marine, το προϊόν προκαθορισμένου ασφαλίστρου του American Club τα τελευταία χρόνια και την δημιουργία του American Hellenic Hull το 2016, ο Hughes δήλωσε ότι ήταν θετικά και τα δύο εγχειρήματα είναι επικερδή και αναμένεται ότι τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Όσον αφορά τα πλάνα της λέσχης για το κόστος premium το επόμενο έτος, είπε ότι δεν επιδιώκουν γενική αύξηση, αλλά σκοπεύουν να αξιολογήσουν κατά περίπτωση τους φακέλους των πελατών τους σε μια πιο εξατομικευμένη βάση.

Σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών ΙΜΟ 2020 στην αγορά της ναυτικής ασφάλισης, ο Hughes δήλωσε ότι η λέσχη έχει προετοιμαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει την 1η Ιανουαρίου, αλλά είναι καλά προετοιμασμένοι για να παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσει ομαλά. Το όριο του θείου 2020 είναι μόνο η εμπροσθοφυλακή ακόμη μεγαλύτερων αλλαγών που πιθανόν να συμβούν στο μέλλον ", δήλωσε.

Τεράστιες προκλήσεις παρουσιάζονται στη βιομηχανία, πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλα τα κλαμπ P & I θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτές με ενθουσιασμό.

"Αν και θα υπάρξουν αλλαγές, είμαι βέβαιος ότι η βιομηχανία μας θα ανταποκριθεί Νομίζω ότι το 2020 θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έτος. Στο Club είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον. Είμαστε σε πολύ καλή θέση να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας. Εκείνοι που βρίσκονται σε καλή θέση, θα ωφεληθούν, οπότε αισθάνομαι πολύ ενθουσιώδης και αισιόδοξος για το επόμενο έτος ", κατέληξε ο κ. Hughes.

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας