Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
26/01/2022

MSC: Προσβλέπει στην απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της Alitalia

Η ιταλοελβετική ναυτιλιακή εταιρεία Mediterranean Shipping Co (MSC), συμφερόντων της οικογένειας Απόντε, έχει συνδεθεί με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia ITA Airways, μέσω μιας συμφωνίας που θα συμμετέχει και η γερμανική Lufthansa.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η MSC υπέβαλε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κρατική ΙΤΑ στην ιταλική κυβέρνηση, τόσο για τον τομέα των φορτίων όσο και για τον τομέα των επιβατών. Ενώ σύμφωνα με πηγές, η Lufthansa θα ενεργήσει ως βιομηχανικός εταίρος, χωρίς όμως να έχει άμεσα σχέδια πραγματοποίησης επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου.

Επιπρόσθετα, η MSC επιθυμεί μια περίοδο αποκλειστικότητας 90 ημερών για τη μελέτη και την επίτευξη της συμφωνίας. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το ύψος της συναλλαγής θα κυμανθεί μεταξύ 1.2 και 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Να αναφερθεί ότι τον τρέχοντα μήνα η MSC αναδείχθηκε ως η πρώτη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο σε όρους χωρητικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alphaliner. Επίσης, διαχειρίζεται την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, την MSC cruises και κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία διαχείρισης λιμένων Terminal Investment .
Την ίδια ώρα οι ανταγωνίστριες εταιρείες της MSC και συγκεκριμένα οι CMA CGM & Maersk έχουν ήδη πραγματοποιήσει κινήσεις για την είσοδο τους στην αεροπορία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Consultancy Drewry προβλέπει ότι η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων θα αυξήσει το 2022 τα συνδυασμένα συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, από το αναθεωρημένο σύνολο των 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περσινή χρονιά (2021).

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας