Παρασκευή, Δεκέμβριος 01, 2023
19/09/2023

Γ.Παπαμανώλης – Ντόζας: Οι βιοτέχνες δεν άκουσαν για μια ακόμη χρονιά ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Η φετινή Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε στη σκιά των καταστροφών στις περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel.

Ο βιοτεχνικός κόσμος "υποδέχτηκε" θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις πληγείσες περιοχές και τις νέες πολιτικές στην πολιτική προστασία.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά επίσης τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της ρευστότητας τα οποία αποτελούν μέρος των αιτημάτων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Δυστυχώς όμως οι βιοτέχνες δεν ακούσαμε για μια ακόμη χρονιά ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Λύσεις και μέτρα για προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν όπως οι ρυθμίσεις οφειλών, η έλλειψη τεχνικών χεριών, η παροχή κινήτρων για επενδύσεις με έμφαση στην εξωστρέφεια .

Σίγουρα δεν είναι εφικτό να λυθούν όλα δια μαγείας και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δίνουν το μήνυμα της αναδιάρθρωσης του κράτους και την αισιοδοξία ότι επιτέλους κάτι αλλάζει θετικά.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αναμένουμε, λοιπόν εξειδικεύσεις των μέτρων και ζητάμε άμεσα ανοικτό διάλογο μέσω κύκλου συζητήσεων με σκοπό να συμβάλουμε όλοι μαζί στις μεγάλες αλλαγές, που χρειάζεται η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας