Τρίτη, Αύγουστος 16, 2022
05/07/2022

ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε.: Εδώ και έναν αιώνα συνώνυμο των μεταφορών στην Ελλάδα

Αριστερά : Πλέσσας Πέτρος-CEO, Κέντρο :Πλέσσας Διονύσιος - Commercial & Marketing Manager , Δεξιά : Πλέσσας Άγγελος - COO Αριστερά : Πλέσσας Πέτρος-CEO, Κέντρο :Πλέσσας Διονύσιος - Commercial & Marketing Manager , Δεξιά : Πλέσσας Άγγελος - COO

Με μια σεμνή και βαθιά συναισθηματική τελετή, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε. γιόρτασε τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή της. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου, στα Βραχναίικα της Πάτρας, κυρίαρχα στοιχεία ήταν η χαρά και η υπερηφάνεια για το επίτευγμα της εκατονταετούς αδιάλειπτης διαδρομής και συνεχούς εξέλιξης της εταιρείας, αλλά και το οραματικό στοιχείο για τη μελλοντική αναπτυξιακή της πορεία.

Στους χαιρετισμούς κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τόσο ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, όσο και ο Commercial & Operation Manager της Grimaldi Group κ. Nunzio Savarese, εξήραν τη δράση της ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε. και αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην προστιθέμενη αξία που προσφέρει η εταιρεία τόσο στις καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όσο και στο τεράστιο κύρος και τη δυναμική του Ομίλου Grimaldi.

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους, ο κ. Διονύσης Πλέσσας, Commercial & Marketing Manager, αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την εταιρεία, αναφέρθηκε στο όνειρο και στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες οι προγονοί τους δημιούργησαν την «Αφοί Πλέσσας» το 1922 και στις οποίες, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη με απόλυτη συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην πορεία και την εξέλιξη της εταιρείας, σημείωσε ότι αυτή ταυτίστηκε με την πορεία και την εξέλιξη της ίδιας της Ελλάδας, καταφέρνοντας να μείνει όρθια εν μέσω κρίσιμων και σπουδαίων γεωπολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων.

Στη συνέχεια, ο κ. Δ.Πλέσσας, αναφέρθηκε εμφατικά στη συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και στη στήριξη της κοινωνίας, τονίζοντας τις σπουδαίες υποδομές και τις σύγχρονες προσφερόμενες υπηρεσίες: «Αυτή η επέτειος μας βρίσκει πιο ισχυρούς από ποτέ, να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές και καινοτόμες υπηρεσίες, μ’ έναν σύγχρονο στόλο 150 εθνικών και διεθνών φορτηγών και 120 ρυμουλκούμενων όλων των τύπων και ένα ευρύ δίκτυο με περισσότερες από 400 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διακινούμε πάνω από 20.000 container/trailer ανά έτος με επίκεντρο τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, έκτασης άνω των 40 στρεμμάτων, μια ανάσα από το λιμάνι της Πάτρας».

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, έδωσε το στίγμα του μέλλοντος ανακοινώνοντας το στρατηγικό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, καθώς και έργα,

δράσεις και project που αφορούν στη δημιουργία σταθμού φόρτισης για ηλεκτροκίνηση, την ανάπτυξη συνεργειών προς την κατεύθυνση μετάβασης στην πράσινη ενέργεια και στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών που θα ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Χαρακτηριστική και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο κ. Δ.Πλέσσας ευχαρίστησε με μεγάλη θέρμη τους 90 εργαζόμενους της εταιρείας, που όπως ανέφερε, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην αλυσίδα εξέλιξης της εταιρείας, αλλά και όλους τους συνεργάτες της ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε για την αναγνώριση, την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Στη συνέχεια ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή σε ανθρώπους που έχουν τη δική τους συνεισφορά στην εταιρεία, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Αντονιέτα Φιορεντίνο για την πολυετή συνεργασία της με την ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε, όπως επίσης και ο συνταξιούχος πλέον, συνεργάτης της εταιρείας Χρύσανθος Βουρλιόγκας, ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με νοητική στέρηση «Μαχητές» (το βραβείο παρέλαβε η Γραμματέας του Συλλόγου Ρούλη Μπαλοπούλου - Αλεξοπούλου), καθώς και εκ μέρους της Grimaldi Group ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών μέλος της Grimaldi Group, κ. Λουκάς Σιγάλας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευλόγησε το δείπνο, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων, του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ αίσθηση έκανε η ευγενική χειρονομία της ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε. να υποδεχτεί τους προσκεκλημένους της με χειροποίητα αναμνηστικά δώρα, δημιουργίες των ωφελούμενων του Συλλόγου «Μαχητές».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών και επετειακών εκδηλώσεων της εταιρείας για την συμπλήρωση των 100 χρόνων λειτουργίας.

ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε.»
H «ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε.» με επίκεντρο το λιμάνι της Πάτρας ασχολείται ενερ¬γά εδώ και 100 χρόνια προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις της μεταφορικής αλυσίδας και της διακίνησης - πώλησης εμπορευματοκιβωτίων.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 150 εθνικά και διεθνή φορτηγά και 120 ρυμουλκούμενα όλων των τύπων (υδραυλικούς τράκτορες, La Gross, ανατρεπόμενα, πλατφόρμες, βυτιοφόρα, κ.τ.λ.).

Εκτός από την Πάτρα και το λιμάνι της, η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπως : Ελευσίνα, Ηγουμενίτσα (με προοπτικές για Θεσσαλονίκη) και συνδέσμους με άλλα λιμάνια (Ανκόνα, Βενετία, Μπάρι, Μπρίντιζι, Μαργκέρα, Ρότερνταμ και αλλού), σταθμούς υποδοχής και σιδηροδρο¬μικούς τερματικούς σταθμούς (Μπάρι, Μπρίντιζι, Βερόνα και αλλού).

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας