Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
10/11/2021

Viasat: Αγοράζει την Inmarsat σε μία συμφωνία ύψους $ 7.3 δισεκατομμυρίων

Η νέα συμφωνία θα εντάξει την Inmarsat με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στη ναυτιλιακή και αεροπορική αγορά, στη Viasat, η οποία εστιάζεται κυρίως στις αεροπορικές, αμυντικές, επιχειρηματικές και εμπορικές αγορές και τις αγορές οικιακού Διαδικτύου.

Με αξία 7.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η συναλλαγή περιλαμβάνει 850 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 3.4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρό χρέος και 3.1 δισεκατομμύρια δολάρια σε κοινές μετοχές της Viasat.

Μια κοινή δήλωση ανέφερε ότι η Viasat θα ενσωματώσει τα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών για τη δημιουργία παγκόσμιου υβριδικού διαστημικού και επίγειου δικτύου υψηλής χωρητικότητας.

Η μόνη άμεση αναφορά στη ναυτιλία ήταν στη δήλωση "Αυτή η προηγμένη αρχιτεκτονική θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα ενσωματώνει τα πιο ευνοϊκά χαρακτηριστικά δορυφόρων πολλαπλών ζωνών, πολλαπλών τροχιών και επίγειων συστημάτων αέρος-εδάφους που μπορούν να προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες, περισσότερο εύρος ζώνης. μεγαλύτερη πυκνότητα εύρους ζώνης σε τοποθεσίες υψηλής ζήτησης όπως το αεροδρόμιο και οι κόμβοι ναυτιλίας και χαμηλότερος λανθάνων χρόνος με χαμηλότερο κόστος από ό,τι οποιαδήποτε εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει μόνη της".

"Η συμμετοχή στη Viasat είναι ο σωστός συνδυασμός για την Inmarsat την κατάλληλη στιγμή", δήλωσε ο Rajeev Suri, Διευθύνων Σύμβουλος της Inmarsat.

"Η Viasat είναι καινοτόμα και η Inmarsat φέρνει μερικές ισχυρές προσθήκες: παγκόσμια εμβέλεια, ευρύ κανάλι διανομής, ισχυρή επιχειρηματική δυναμική και παρουσία σε εξαιρετικά ελκυστικά παγκόσμια τμήματα κινητικότητας. Μαζί, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν έναν νέο παγκόσμιο παίκτη με την κλίμακα και το εύρος που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος μιας δυναμικής και αναπτυσσόμενης βιομηχανίας. 

Η Viasat είπε ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει την παρουσία της Inmarsat στο Ηνωμένο Βασίλειο και να "διατηρήσει και να αναπτύξει" την έδρα της στο Λονδίνο. Εκτός από την ανάπτυξη της στην Αυστραλία και τον Καναδά και σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό.

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Viasat, Mark Dankberg, σχολίασε ότι "Το παγκόσμιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας διπλής ζώνης της Inmarsat, οι μοναδικοί πόροι, οι δεξιότητες και οι δυνατότητες της ζώνης L στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξαιρετικό τεχνικό και λειτουργικό ταλέντο παγκοσμίως, αποτελούν ισχυρά συμπληρώματα για τις επιχειρήσεις της Viasat".

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας