Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
10/03/2014

Υποθαλάσσιο καλώδιο θα συνδέει Ευρώπη - Σιγκαπούρη

Το συμβόλαιο ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την τοποθέτηση υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέει τη Νοτιοανατολική Ασία με την Ευρώπη κέρδισαν οι εταιρείες Alcatel-Lucent και NEC

Το συμβόλαιο ανατέθηκε από την κοινοπραξία Sea-Me-We 5 (South East Asia – Middle East – Western Europe 5), η οποία περιλαμβάνει συνολικά 15 εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Πρόκειται για το πέμπτο έργο που ανατίθεται από την εν λόγω κοινοπραξία και θα αφορά ένα νέο καλώδιο οπτικών ινών 100Gbps (gigabit-per-second) και μήκους 20.000 χιλιομέτρων.

Η Alcatel-Lucent θα αναλάβει τον δυτικό κλάδο του έργου, από τη Γαλλία έως τη Σρι Λάνκα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Σικελία, Μέση Ανατολή, Ινδία και Πακιστάν. Αντίστοιχα τον ανατολικό κλάδο του έργου θα αναλάβει η NEC και θα αφορά την επέκταση από τη Σρι Λάνκα προς Μπαγκλαντές, Μυανμάρ (Βιρμανία), Ταϋλάνδη, Ινδονησία και Σιγκαπούρη.

Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί, για την τοποθέτηση του υποθαλάσσιου καλωδίου, ονομάζεται «sea plow» και συνίσταται στη ρυμούλκηση από πλοίο ενός μηχανισμού ο οποίος θα είναι σε θέση να τοποθετεί το καλώδιο σε βάθη έως 1.500 μέτρων.

Η ταχύτητα τοποθέτησης μπορεί να κυμανθεί από τα 5 έως 35 χιλιόμετρα ανά ημέρα. Η ολοκλήρωση της τοποθέτησης του νέου καλωδίου οπτικών ινών υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2016. Το νέο καλώδιο θα έρθει να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα υποδομή της κοινοπραξίας βελτιώνοντας περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έχοντας την ικανότητα να προσφέρει χωρητικότητα 24 Tbit/s (Terabits per second).

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας