Παρασκευή, Δεκέμβριος 01, 2023
20/09/2023

Latsco Marine: Επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα με τέσσερα πλοία

Η Latsco Marine συμφερόντων του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση, ενισχύει περαιτέρω τον στόλο της.

Πιο συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή εταιρεία συμφώνησε στην κατασκευή τεσσάρων Supramax bulk carriers (χωρητικότητας 64.000 dwt έκαστο) με το ιαπωνικό ναυπηγείο Oshima. Η νέα κίνηση χαρακτηρίζεται ως "ιστορικό ορόσημο", αφού σηματοδοτεί τα πρώτα ιαπωνικά νεότευκτα bulk carriers της εταιρείας στα 70 χρόνια της ιστορίας της.

Την ίδια ώρα στελέχη της Latsco σημείωσαν ότι τα νεότευκτα πλοία θεωρούνται από τα καλύτερα σχεδιασμένα πλοία στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς θα είναι εξοπλισμένα με τις πιο οικονομικές μηχανές και θα κατασκευαστεί με πολύ υψηλές προδιαγραφές. Επίσης, υπογράμμισαν ότι τόσο η ποιότητα, όσο η κουλτούρα και η τεχνογνωσία του ναυπηγείο (Oshima) έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην απόφαση της Latsco να προχωρήσει σε αυτή την παραγγελία.

Επί του παρόντος ο στόλος της Latsco αποτελείται από 37 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 16 product tankers, 9 gas carriers, 4 VLCCs, 2 containerships, 2 LNG carriers, 2 Supramaxes & 2 Aframaxes. Ενω το βιβλίο παραγγελιών της περιλαμβάνει και 4 VLGCs με παράδοση το 2025 και το 2026. Η συνολική χωρητικότητα του στόλου της είναι 2.7 εκατομμύρια dwt.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας