Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2023
18/09/2023

Lepta Shipping: Ενισχύει τον στόλο της με τέσσερα πλοία

Η Lepta Shipping, με έδρα το Τόκιο, παράγγειλε τέσσερα μεσαίου μεγέθους gas carriers από το Yangzi-Mitsui Shipbuilding (YAMIC).

Η κοινοπραξία μεταξύ της Nissen Kaiun και της Mitsui & Co αξιοποίησε την κοινοπραξία μεταξύ της κινεζικής Yangzijiang Shipbuilding και της ιαπωνικής Mitsui E&S Shipbuilding για την παράδοση των πλοίων, χωρητικότητας 40.000 κυβικών μέτρων, το 2026 και το 2027.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει αποκαλυφθεί η τιμή για τα τέσσερα πλοία, με την Clarksons Research να έχει συνδέσει τη ναύλωση τους με την Exmar. Οι τιμές που αναφέρθηκαν από άλλους μεσίτες του κλάδου υποδηλώνουν μια συμφωνία αξίας περίπου 67 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πλοίο. Διευκρινίζεται ότι η εισηγμένη στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών Exmar, ανάφερε στην έκθεσή της για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ότι η κοινοπραξία της με τη Seapeak, πρώην Teekay LNG Partners, είχε υπογράψει συμφωνία για τέσσερα νεότευκτα με συνημμένες επεκτάσεις και επιλογές αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Lepta έχει παραγγείλει στο παρελθόν containerships αλλά και capesize & kamsarmax bulk carriers από το Yangzijiang Group. Σύμφωνα με το Equasis ο στόλος της Lepta Shipping αποτελείται επί του παρόντος από ένα LPG tanker.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας