Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2023
18/09/2023

CMES:Παράγγειλε το πρώτο VLCC διπλού καυσίμου

Η China Merchants Energy Shipping (CMES) υπέβαλε παραγγελία για το πρώτο στον κόσμο VLCC (Very Large Crude Carrier) διπλού καυσίμου μεθανόλης.

Υπενθυμίζεται ότι η CMES είχε αναφέρει τον Αύγουστο ότι θα παραγγείλει ένα VLCC διπλού καυσίμου μεθανόλης από την Dalian Shipbuilding Industry Co (DSIC). Αναλυτικότερα, το παραγγελθέν πλοίο θα έχει χωρητικότητα 306.000 dwt και θα κοστίζει περίπου 107.5 εκατομμύρια δολάρια, μια εξαιρετικά καλή τιμή δεδομένου ότι μεσίτες του κλάδου αναφέρουν τιμές γύρω στα 128 εκατομμύρια δολάρια για παραγγελίες VLCCs με κανονικό καύσιμο. Εκτός των άλλων, να σημειωθεί ότι η κινεζική εταιρεία δήλωσε νωρίτερα σε μια κατάθεση της στο χρηματιστήριο ότι το νεότευκτο πλοίο θα παραδοθεί έως τον Απρίλιο του 2026.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ναυτιλιακή εταιρεία με το εν λόγω ναυπηγείο συνεργάζονται από το 2007 και έχουν υπογράψει παραγγελίες για περισσότερα από 30 μεγάλα πλοία αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και με συνδυασμένη χωρητικότητα περίπου 10 εκατομμυρίων τόνων.

Επί του παρόντος η CMES διαθέτει έναν στόλο 52 VLCCs.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας