Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2023
18/09/2023

Dynagas: Το Β΄τρίμηνο αύξησε τα κέρδη της

Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Dynagas LNG Partners LP, συμφερόντων του Γιώργου Προκοπίου, γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2023

Αναλυτικότερα, το εφετινό πρώτο εξάμηνο τα καθαρά έσοδα της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 24 εκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή στα 0.50 δολάρια. Επίσης, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 12.4 εκατομμύρια δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 0.18 δολάρια. Αντίστοιχα το εφετινό δεύτερο τρίμηνο, η Εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 14.4 εκατομμυρίων δολαρίων (από 11.1 εκατομμύρια δολάρια το 2022) και τα κέρδη ανά κοινή μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0.31 δολάρια. Σχετικά με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυτά ήταν 5.8 εκατομμύρια δολάρια (από 9.1 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι) και και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 23.0 εκατομμύρια δολάρια.

Διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι η αύξηση κερδών αποδίδεται στη μείωση δαπανών για δεξαμενισμούς και special surveys για τα "Clean Energy" & "Amur River" που είχαν πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2022 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα πλοία της Εταιρείες βρίσκονται σε μακροπρόθεσμες ναυλώσεις με διεθνείς εταιρείες φυσικού αερίου και με μέση υπολειπόμενη διάρκεια σύμβασης περίπου 7.4 έτη. Μεταξύ αυτών οι νέες πολυετείς συμβάσεις αφορούν στα πλοία "Clean Energy" & "Arctic Aurora" με τη Rio Grande LNG, LLC, θυγατρική της NextDecade Corporation, για περίοδο περίπου 2 και 7 ετών αντίστοιχα.

Ο στόλος της Dynagas LNG Partners αποτελείται από 6 LNG carriers.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας