Κυριακή, Μαϊος 28, 2023
25/05/2023

Pantheon Tankers: Νέα παραγγελία κατασκευής τεσσάρων δεξαμενοπλοίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tankers Management Ltd., συμφερόντων της Άννας Αγγελικούση, ενισχύει τον στόλο της σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι παράγγειλε από το κινεζικό ναυπηγείο Cosco HI Yangzhou, τέσσερα δεξαμενόπλοια κατηγορίας Aframax.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς η ναυτιλιακή εταιρεία παρέλαβε τα νεότευκτα suezmax tankers "Sea Onyx" και "Sea Sapphire", από το κινεζικό ναυπηγείο New Times, τα οποία ήταν τα πρώτα που παραδόθηκαν στην Ελλάδα και κατασκευάστηκαν με τις ενδείξεις DNV που αφορούν στο να είναι έτοιμα να κάνουν χρήση καυσίμου αμμωνίας και υγροποιημένου φυσικού αερίου (ή αλλιώς Fuel Ready for Ammonia & LNG fuel). Επιπλέον, και τα δύο πλοία είναι εξοπλισμένα με ρυθμίσεις για τον έλεγχο και τον περιορισμό των εκπομπών, με εγκαταστάσεις για την αφαίρεση SOx και τη μείωση των εκπομπών NOx αλλά είναι και πιστοποιημένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις εκπομπών NOx της MARPOL Tier III.

Η Pantheon Tankers Management ιδρύθηκε το 2012 και διαχειρίζεται έναν σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον στόλο 40 δεξαμενοπλοίων (μεγέθους από MR έως VLCC). Επίσης, η οικογένειας της Άννας Αγγελικούση δραστηριοποιείται και στο τομέα του χύδην ξηρού φορτίου μέσω της Alpha Bulkers Shipmanagement, η όπως έχει έναν στόλο 35 bulk carriers, αλλά και στον κλάδο του LNG μέσω της Alpha Gas, η οποία διαχειριζεται 6 πλοία και 2 υπό κατασκευή.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας