Η εισηγμένη στο NYSE Diana Shipping Inc., συμφερόντων της οικογένειας Παληού, γνωστοποίησε νέα ναύλωση για πλοίο του στόλου της.
Πιο συγκεκριμένα, ναύλωσε το Kamsarmax bulk carrier "Leonidas P.C." (χωρητικότητας 82.165 dwt & κατασκευής του 2011), με την Cargill International S.A., έναντι 17.000 δολαρίων την ημέρα.
Η ναύλωση του πλοίου ξεκίνησε ήδη (17/03) και θα έχει ελάχιστη διάρκεια έντεκα μήνες και μέγιστη δεκατρείς μήνες. Τα ελάχιστα ακαθάριστα έσοδα που θα αποφέρει θα είναι 5.61 εκατομμύρια δολάρια (από την ελάχιστη περίοδο).
Ο στόλος της Diana Shipping Inc.’s αποτελείται από 41 bulk carriers (συμπεριλαμβανομένων 4 Newcastlemaxes, 10 Capesizes, 5 Post-Panamaxes, 6 Kamsarmaxes, 7 Panamaxes & 9 Ultramaxes), συνολικής χωρητικότητας περίπου 4.7 εκατομμυρίων dwt και με μέσο όρο ηλικίας τα 9.95 έτη. Ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα (Απρίλιος, 2023) αναμένει να παραλάβει ένα ακόμη Ultramax bulk carrier.