Δευτέρα, Μάρτιος 20, 2023
01/02/2023

Capital: Παρέλαβε το νεότευκτο "πράσινο" containership

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Ship Management Corp., συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη ενίσχυσε τον στόλο της με ένα ακόμη πλοίο.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι παρέλαβε με επιτυχία το νεότευκτο containership "Itajai Express", μεταφορικής ικανότητας 13.300 teu, που κατασκευάστηκε στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Samho Heavy Industries. Αξίζει να αναφερθεί ότι το εν λόγω πλοίο διαθέτει μεταφορική ικανότητα 2.220 εμπορευματοκιβωτίων - ψυγείων, τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Επιπρόσθετα, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής που στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πλοίου, το "Itajai Express" συνδυάζει βελτιωμένα "πράσινα" χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερο από 35% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, μειωμένες εκπομπές άνθρακα και περισσότερο από 85% μείωση ορισμένων επιβλαβών εκπομπών (NOx & SOx), σε σύγκριση με παλαιότερα containerships παρόμοιας χωρητικότητας. Το πλοίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους συμμόρφωσης με το EEDI Phase 3 του ΙΜΟ, με τη δυνατότητα να λειτουργεί σε λειτουργία Tier III μαζί με το υβριδικό scrubber που είναι εγκατεστημένο. Το πλοίο είναι επίσης έτοιμο για LNG διπλού καυσίμου και έχει εγκατεστημένο ένα πλήρες εναλλακτικό σύστημα θαλάσσιας ισχύος (AMP), γνωστό και ως "cold ironing".

Η Capital Ship Management Corp. διαχειρίζεται έναν στόλο 39 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 35 containerships & 4 bulk carriers.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας