Δευτέρα, Μάρτιος 20, 2023
30/01/2023

Η ινδική Gatik εξαγόρασε το πρώτο της VLCC από την ελληνική Aeolos Management

Η ινδική νεοφερμένη εταιρεία "Gatik Ship Management" ένταξε στον στόλο της το πρώτο VLCC.

Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν ότι εξαγόρασε το crude oil tanker "Poros"(χωρητικότητας 318.000 dwt & κατασκευής του 2008 στο Shanghai Waigaoqiao) για 66 εκατομμύρια δολάρια. Το εν λόγω πλοίο πωλήθηκε από την Aeolos Management, συμφερόντων του Επαμεινώνδα Εμπειρίκου, η οποία υπενθυμίζεται ότι το είχε εξαγοράσει πριν από δύο χρόνια για 29.6 εκατομμύρια δολάρια από τον όμιλο Xihe.

Επίσης, αναφέρεται ότι η Gatik πούλησε το Αframax tanker "Marathon" (χωρητικότητας 105.000 dwt & κατασκευής του 2005) για 32 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το πλοίο το είχε αγοράσει τον Οκτώβριο για 27 εκατομμύρια δολάρια από την ελληνική Thenamaris, συμφερόντων της οικογένειας Μαρτίνου.

Εν τω μεταξύ το "Fleet Register Equasis" εμφανίζει αρκετές εγγραφές από την Ινδική εταιρεία τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένου ενός aframax 19 ετών που εξαγόρασε από τη Stalwart Management και ονομάζεται "S-Trooper", καθώς και ενός aframax κατασκευής του 2010 που ονομάζεται "Attica", ένα tanker που πωλήθηκε για περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια από την ελληνική Eastmed με επικεφαλής τον Θανάση Μαρτίνο. Την ίδια ώρα τα δεδομένα της VesselsValue σημειώνουν ότι ο στόλος της Gatik αξίζει τώρα περίπου 974.8 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων ένα VLCC, 17 aframaxes, τέσσερα suezmaxes, οκτώ handysize tankers και ένα post-panamax tanker, με μέση ηλικία τα 17 έτη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν η Gatik εισήλθε στον κλάδο της πλοιοκτησίας, έχει αγοράσει 25 πλοία και είναι ένα από τα πολλά νέα ονόματα που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ινδία.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας