Τετάρτη, Μάρτιος 29, 2023
22/01/2023

Evalend: Παραγγελία δύο νεότευκτων VLGCs

Η ναυτιλιακή εταιρεία Evalend, συμφερόντων του Κρίτωνα Λεντούδη, προχώρησε σε παραγγελία δύο πλοίων, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι υπέγραψε συμφωνία με το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) για την κατασκευή δύο VLGCs (very large gas carriers), συνολικής αξίας 195.4 εκατομμυρίων δολαρίων.Η παράδοση τους αναμένεται να γίνει το 2026. Την ίδια ώρα νοτιοκορεάτικα μέσα επικοινωνίας τονίζουν ότι το Hyundai Heavy Industries θα αναλάβει την ναυπήγηση τους και εκτιμάται ότι θα μπορούν να μεταφέρουν και αμμωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή εταιρεία την περσινή χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με το KSOE για πέντε LPG carriers, χωρητικότητας 88.000 κυβικών μέτρων το καθένα. Τα εν λόγω πλοία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού καυσίμου και θα μπορούν να μεταφέρουν και υγροποιημένη αμμωνία. Επίσης, το 2022 αναφέρθηκε ότι παράγγειλε από το κινεζικό ναυπηγείο Jiangsu Yangzijiang 4+2 (options) MR tankers, χωρητικότητας 50.000 dwt, αλλά και δύο handysize bulk carriers, χωρητικότητας 40.000 dwt (έκαστο) ανεβάζοντας έτσι το εν εξελίξει ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας στο 1 δισ. δολ.

Επί του παρόντος ο στόλος της Evalend αποτελείται από 35 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 1 Crude Oil Tanker, 2 General Cargo Ships & 32 bulk carriers (Equasis).

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας