Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
30/11/2022

Performance: Θα εκταμιεύσει ένα ακόμη δάνειο από την Alpha Bank

Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού, ανακοίνωσε τη συμφωνία εκταμίευσης ενός ακόμη δανείου από την Alpha Bank, που θα φτάσει τα 22 εκατομμύρια δολάρια, με στόχο την ενίσχυση του στόλου της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δάνειο για να χρηματοδοτήσει έως και το 50% περίπου της τιμής αγοράς του LR2 tanker "Fos Hamilton" κατασκευής του 2013, το οποίο θα μετονομαστεί σε "P Long Beach". Το νέο δάνειο, θα έχει επιτόκιο SOFR πλέον 2,35% ετησίως και θα είναι αποπληρωτέο σε είκοσι διαδοχικές τριμηνιαίες δόσεις των 550.000 δολαρίων η καθεμία και ταυτόχρονα με την εικοστή τριμηνιαία δόση, η Performance θα υποχρεωθεί να πληρώσει 11 εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα, η ναυτιλιακή εταιρεία εξασφάλισε ένα ακόμη προθεσμιακό δάνειο από την Alpha Bank, ύψους 18.25 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα μισά θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή του LR2 tanker "Alpine Amalia". Το πλοίο θα μετονομαστεί σε "P Aliki" και αγοράστηκε έναντι 36.5 εκατομμυρίων δολαρίων από την ST Shipping της Glencore τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης λίγες ημέρες πριν ολοκλήρωσε και μία συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για μια διευκόλυνση δανείου ύψους 37.4 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναχρηματοδότηση μέρους ενός δανείου για το Aframax "P. Kikuma", ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση του πλοίου "Phoenix Beacon", που θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο και θα μετονομαστεί σε "P Monterey".

Ο στόλος της Performance Shipping αποτελείται από 8 Aframax tankers.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας