Παρασκευή, Φεβρουάριος 03, 2023
30/11/2022

Costamare: Δημιούργησε νέα πλατφόρμα διαχείρισης bulk carriers

Η ναυτιλιακή εταιρεία Costamare Inc, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, έκανε γνωστή την απόφαση της να δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα διαχείρισης bulk carriers με μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών.

Αναλυτικότερα, η νέα εταιρεία θα ναυλώνει bulk carriers, θα εξασφαλίζει συμβάσεις ναύλωσης, ενά θα αξιοποιηθούν και λύσεις αντιστάθμισης κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιακών συμφωνιών μεταφοράς εμπορευμάτων και της αντιστάθμισης καυσίμων.Επίσης, να σημειωθεί ότι η νέα πλατφόρμα θα έχει παγκόσμιο αποτύπωμα μέσω των γραφείων της στην Αθήνα και το Μονακό αλλά και των ναυτικών πρακτορίων στην Κοπεγχάγη, το Αμβούργο και τη Σιγκαπούρη.Η έναρξη του εγχειρήματος αναμένεται να γίνει το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ως προς το ποσό που έχει δεσμευτεί αυτό ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια. Το νέο εγχείρημα βασίζεται στις ίδιες ηθικές αξίες και τις επιχειρηματικές αρχές που ακολουθούνται από την Costamare τις τελευταίες δεκαετίες, και τέτοιες αξίες και αρχές μοιράζονται και οι νέοι συνεργάτες της. Η Costamare τόνισε ότι "Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα επίπεδα αξίας περιουσιακών στοιχείων στον τομέα των containerships και την επενδυτική προσέγγιση της Costamare, η εταιρεία πιστεύει ότι το νέο εγχείρημα παρέχει ένα ελκυστικό προφίλ κινδύνου-ανταμοιβής για την ανάπτυξη του κεφαλαίου της εταιρείας".

Η Costamare Inc. είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες containerships και bulk carriers στον κόσμο. Η εταιρεία έχει 48 χρόνια ιστορίας στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία και στόλο 73 containerships, συνολικής μεταφορικής ικανότητας περίπου 537.000 teu (συμπεριλαμβανομένων δύο πλοίων που έχει συμφωνήσει να πουλήσει) και 45 bulk carriers συνολικής χωρητικότητας περίπου 2.436.000 dwt.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας