Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
29/11/2022

Diligent: Πούλησε ένα ακόμη πλοίο του στόλου της στην Blue Fleet

Η ναυτιλιακή εταιρεία Diligent Holdings (DH) συμφερόντων του Δημήτρη Μίχαλου, πούλησε ένα ακόμη πλοίο του στόλου της.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία αυτή τη φορά αφορά στην πώληση του Supramax "Epic" (κατασκευής του 2009 & χωρητικότητας 56.000 dwt) στην Blue Fleet Group, έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το εν λόγω πλοίο είχε περάσει επιτυχώς και το special survey από το γαλλικό νηογνώμονα BV. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι στην ίδια εταιρεία η DH είχε πουλήσει το καλοκαίρι και το πλοίο "Oreo" (κατασκευής του 2008), έναντι 19.35 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ και τα δύο πλοία έχουν εγκατεστημένα συστήματα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος (BWTS). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Blue Fleet Group, συμφερόντων του Roy Khoury, έχει έδρα στον Λίβανο αλλά δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και διαχειρίζονται συνολικά 37 πλοία (η πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιόκτητα).

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, η DH πούλησε την τρέχουσα χρονιά πέντε από τα "Imabari 28" bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο πούλησε το "Nordic Bulker 2" (κατασκευής του 2002), έναντι 5.8 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Ιούλιο το "Geki Star" (κατασκευής του 2008) έναντι 10.55 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Αύγουστο πούλησε τα "Aroma 2" (κατασκευής του 2009), έναντι 11.4 εκατομμυρίων δολαρίων & "Paloma" (κατασκευής του 2010) έναντι 13 εκατομμυρίων δολαρίων και τον Σεπτέμβριο το "Magnolia" (κατασκευής του 2010) έναντι 13.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα εν λόγω bulkers, αρχικά αποκτήθηκαν μεταξύ του 2012 και του 2015 και αγοράστηκαν συλλογικά από την DΗ με λιγότερο από το ήμισυ του ποσού των πρόσφατων πωλήσεων τους. Επίσης, κάθε ένα από τα handysize bulker πωλήθηκε από τη Hull Search International του Λονδίνου, τους αποκλειστικούς πλέον μεσίτες της DΗ. Ενώ να σημειωθεί ότι η DΗ συνεργάζεται τώρα με ναυλωτές όπως οι Norden, Cargill & Bunge.

Έτσι συνολικά η DH έχει πουλήσει εφτά πλοία μέσω της Hull Search International του Λονδίνου. Ωστόσο όπως επισημαίνει η εταιρεία, σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να προβεί σε αγορά μεγαλύτερων πλοίων με γνώμονα πάντα την περαιτέρω επέκταση και ανανέωση του στόλου της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της η DH ιδρύθηκε το 2011 και τώρα διαχειρίζεται έναν στόλο 9 ιαπωνικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων οκτώ Supramax & ενός Handysize bulk carriers.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας