Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
29/11/2022

Performance: Συμφωνία δανείου ύψους $37.4 εκατομμυρίων με την Τράπεζα Πειραιώς

Η εισηγμένη στο Nasdaq Performance Shipping Inc., συμφερόντων της Αλίκης Παληού, ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία για διευκόλυνση εξασφαλισμένου προθεσμιακού δανείου ύψους έως 37.4 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τράπεζα Πειραιώς, μέσω δύο ξεχωριστών θυγατρικών της Εταιρείας που τις ανήκουν εξ ολοκλήρου.

Τα έσοδα από τη διευκόλυνση θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση τμήματος μιας υφιστάμενης διευκόλυνσης προθεσμιακού δανείου για το M/T P. Kikuma μέσω μιας πρώτης προκαταβολής περίπου 7.8 εκατομμυρίων δολαρίων και για τη μερική χρηματοδότηση του M/T P. Monterey, μέσω δεύτερης προκαταβολής έως και περίπου 29.6 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, η διευκόλυνση αυτή θα έχει επιτόκιο SOFR plus 2.45% ετησίως και θα είναι αποπληρωτέο σε είκοσι (20) διαδοχικές τριμηνιαίες δόσεις. Οι πρώτες τέσσερις (4) δόσεις θα είναι ίσες με 1.5 εκατομμύριο δολάρια η καθεμία, οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) δόσεις θα είναι ίσες με 1 εκατομμύριο δολάρια η καθεμία και μια balloon δόση 15.4 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί ταυτόχρονα με την εικοστή τριμηνιαία δόση, εντός πέντε ετών από την ημερομηνία ανάληψης. Η διευκόλυνση εξασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, με εγγύηση της Εταιρείας και υποθήκες πρώτης προτεραιότητας επί των M/T P. Kikuma και M/T P. Monterey.

Σχολιάζοντας την εν λόγω διευκόλυνση, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε ότι "Η ένταξή μας σε αυτή τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς ακολουθεί την ανακοινωθείσα αποδοχή της επιστολής προσφοράς από την Τράπεζα Πειραιώς στις 9 Νοεμβρίου 2022 και καταδεικνύει το βάθος των μακροχρόνιων σχέσεών μας με τους δανειστές μας και τη χρήση άλλων collateral πλοίων για εξασφάλιση νέων δανειακών διευκολύνσεων με μακροπρόθεσμες λήξεις και ανταγωνιστικούς όρους. Αναμένουμε να αποπληρώσουμε αυτήν την διευκόλυνση κατά την παράδοση του M/T P. Monterey".

Ο στόλος της Performance Shipping αποτελείται από 8 Aframax tankers.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας