Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
24/11/2022

Castor Maritime: Επεκτάθηκε στον τομέα των containerships

Η Castor Maritime επεκτάθηκε στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με την αγορά δύο κατηγορίας sub-panamaxes, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία προσθέτει δύο πλοία γερμανικής κατασκευής, μεταφορικής ικανότητας 2.700 teu & κατασκευής του 2005 από εταιρείες που ανήκουν σε μέλη της οικογένειας του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Castor, Πέτρου Παναγιωτίδη.

Τα πλοία ταιριάζουν με την περιγραφή του "Ariana A" & του "Gabriela A", τα οποία απέκτησε πέρυσι η πλοιοκτήτρια εταιρεία Pavimar, που ελέγχεται από την αδελφή του Π.Παναγιωτίδη, Ισμήνη Παναγιωτίδη.

Η Castor πληρώνει 50.75 εκατομμύρια δολάρια για τα εν λόγω πλοία, με ναυλώσεις σε "ελκυστικά επίπεδα" και αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022. Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος 20 bulk carriers και 8 tankers.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο, η Castor δημιούργησε την "Toro" μια spin-off εταιρεία με τα tankers του στόλου της, την οποία θα εισάγει στο αμερικανικό χρηματιστήριο (Nasdaq). Η εταιρεία θα διευθύνεται από τον Π. Παναγιωτίδη και θα περιλαμβάνει ένα aframax, πέντε aframax/LR2 και δύο handysize tankers.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας