Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
23/11/2022

Seapeak: Συμφώνησε την κατασκευή πέντε νοτιοκορεάτικων LNG carriers

Η Seapeak η μετονομασμένη εξέλιξη της Teekay LNG Partners, μετά την εξαγορά από επενδυτικά κεφάλαια της Stonepeak, στις αρχές του 2022, έχει συμφωνήσει στην κατασκευή πέντε LNG carriers από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries (SHI).

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Stonepeak πληρώνει περίπου 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια για τα πλοία, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων που αναμένεται να παραδοθούν το 2027. Επίσης, τα νεότευκτα πλοία θα υποστηρίζονται και από δεκαετείς ναυλώσεις με μια ανώνυμη διεθνή εταιρεία ενέργειας, οι οποίες μπορούν να επεκταθούν κατ' επιλογή του ναυλωτή.

Η Seapeak είπε ότι οι αρχικές δόσεις για την κατασκευή των νεότευκτων θα πρέπει να καλυφθούν από εισφορά μετοχικού κεφαλαίου από επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Stonepeak, ενώ το υπόλοιπο κόστος κατασκευής αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης χρέους.

Η πρώην Teekay LNG Partners και νυν Seapeak έχει συμφέροντα σε 46 LNG carriers, 20 μεσαίου μεγέθους LPG carriers και έξι πολλαπλών αερίων carriers, που κυμαίνονται από 20% έως 100%. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η εταιρεία εξαγόρασε τη δανική ναυτιλιακή εταιρεία φυσικού αερίου Evergas για 700 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας