Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
21/11/2022

Laskaridis: Θα τοποθετήσει κυψέλες μεθανίου στο bulker "Leonidas"

Εταιρεία του Ομίλου Λασκαρίδη, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος διάρκειας 18 μηνών και σε συνεργασία με το γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veritas, θα εγκαταστήσει κυψέλες μεθανίου "SereneU" της Advent Technologies Holdings, Inc.(ΑΤ) σε ένα από τα πλοία του στόλου της.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω σύστημα θα τοποθετηθεί στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου "Leonidas", συμφερόντων της Lavinia Bulk Ltd., του Ομίλου. Το ποίο μεταφορικής ικανότητας 64.00 dwt, έχει κατασκευαστή το 2017 στο κινεζικό ναυπηγείο Penglai Zhongbai Jinglu.Όσον αφορά στις κυψέλες καυσίμου της AΤ θα παρέχουν ενέργεια σε όλα τα συστήματα μπαταριών στο πλοίο. Επίσης, να σημειωθεί ότι θα γίνει αξιολόγηση του συνόλου απόδοσης του συστήματος ως βοηθητικό, εφεδρικό ή έκτακτης ανάγκης. Ενώ εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα, θα συνεργαστούν οι Laskaridis Shipping & AΤ για την κατασκευή και τη δοκιμή της επόμενης γενιάς.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας, Σουζάνα Λασκαρίδη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "Το σύστημα υψηλής θερμοκρασίας είναι ένα από τα πρώτα που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου σε ποντοπόρα πλοία και εκτιμώ ότι θα μπορέσει να τροφοδοτήσει όλα τα συστήματα μπαταριών στα πλοία. Με την πάροδο του χρόνου το σύστημα θα επιτρέψει στα πλοία να έχουν μηδενικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα λιμάνια".

Ο Όμιλος Laskaridis διαθέτει έναν στόλο 90 πλοίων, εκ των οποίων 55 είναι bulk carriers (χωρητικότητας από 64.000 έως 208.000 dwt).

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας