Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
18/11/2022

Performance: Εξαγόρασε το όγδοο Aframax tanker από την Latsco

Η εισηγμένη στο Nasdaq Performance Shipping Inc., συμφερόντων της Αλίκης Παληού, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μέσω μίας θυγατρικής της ένα μνημόνιο συμφωνίας (Memorandum of Agreement) για την εξαγορά του M/T Fos Hamilton και η τιμή του ανέρχεται σε 43.75 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, το πλοίο ανήκε στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Latsco, συμφερόντων του Πάρη Κασιδόκωστα - Λάτση, η οποία το είχε εξαγοράσει το 2018 από την τουρκική εταιρεία Marinsa Shipping, έναντι 29.5 εκατομμύρια δολάρια.

Το εν λόγω πλοίο κατασκευάστηκε το 2013 στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries Co. Ltd.-Ulsan, έχει χωρητικότητα 105.408 dwt και είναι εξοπλισμένο με έναν οικολογικό σύγχρονο κινητήρα, επιτυγχάνοντας υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, το πλοίο συμμορφώνεται με τη Σύμβαση Ballast Water Management (BWM) για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Ενώ αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα μέσα Δεκεμβρίου και θα μετονομαστεί σε M/T P. Long Beach. Η Εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την αγορά του νέου πλοίου από τα έσοδα που θα έχει από την πώληση του M/T P. Fos, αλλά και με πρόσθετη δανειοδότηση.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για την αγορά του δεξαμενόπλοιου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος δήλωσε ότι "Η απόκτηση του δεύτερου δεξαμενόπλοιου LR2 Aframax, το οποίο έχει «πράσινο» κινητήρα και είναι επίσης εξοπλισμένο με BWTS, σηματοδοτεί το παραπάνω βήμα της εταιρείας μας προς την εδραίωση μιας σταθερής θέσης στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, ο οποίος πιστεύουμε ότι έχει ισχυρά, βιώσιμα θεμελιώδη στοιχεία και προοπτικές. Μετά την παράδοση των δύο δεξαμενόπλοιων που αποκτήθηκαν πρόσφατα, και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά και την ταυτόχρονη πώληση του παλαιότερου πλοίου, ο στόλος μας έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος και θα αποτελείται από οκτώ σύγχρονα δεξαμενόπλοια Aframax υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας 11.6 ετών. Με μια σταθερή βάση προσοδοφόρων εξασφαλισμένων εσόδων της τάξης των 85 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τα κέρδη του διευρυμένου και ανανεωμένου στόλου μας με spot charters κυρίως, επιτρέποντάς μας έτσι να αξιοποιήσουμε τις ισχυρές συνθήκες της αγοράς και να δημιουργήσουμε σημαντικές ταμειακές ροές".

Πλέον ο στόλος της Performance Shipping αποτελείται από 8 Aframax tankers.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας