Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022
26/09/2022

ADS Maritime Holding: Εξαγοράζει δύο δεξαμενόπλοια

Η ADS Maritime Holding υπό την ηγεσία του Terje Bodin Larsen ενισχύει περαιτέρω τον στόλο της, αγοράζοντας δύο MR tankers.

Η εισηγμένη στο Όσλο εταιρεία δήλωσε ότι έχει αποκτήσει το 10% των μετοχών της Swiftbulk, ιδιοκτήτριας του tanker"Swift Omaha" και της United Arab Chemical Carriers (UACC) ιδιοκτήτριας του tanker "UOG Sparta" και θα ενεργεί ως disponent ιδιοκτήτρια με κύρια ευθύνη την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των εταιρειών που σχετίζονται με τα πλοία.

Το "Swift Omaha" που κατασκευάστηκε το 2010 θα παραδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2022 και θα μετονομαστεί σε "UOG Oslo" (χωρητικότητας 46.100 dwt). Η ADS είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη εκμετάλλευση του πλοίου σε διετή ναύλωση, ενώ το "UOG Sparta" (χωρητικότητας 49.999 dwt & κατασκευής του 2009), το οποίο θα παραδοθεί στον Ειρηνικό (Pacific), θα διαπραγματεύεται στην spot αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η ADS επέστρεψε στις αγορές νωρίτερα εφέτος και έκτοτε έχει επενδύσει σε τομείς των VLCC, MR και shuttle tanker. Ενώ να σημειωθεί ότι η νορβηγική πλοιοκτήτρια εταιρεία ήταν επίσης σε συνομιλίες για την αγορά τριών LR2/aframax tankers, αλλά η συμφωνία δεν επετεύχθη μετά την αποχώρηση του πωλητή.

Η ADS Maritime Holding ιδρύθηκε το 2018 και αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται 6 πλοία

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας