Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022
26/09/2022

Sterling:Επεκτείνει τον στόλο της με την εξαγορά του τέταρτου Kamsarmax

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία με bulkers 'Sterling Shipping' επεκτείνει τον στόλο της με την εξαγορά του τέταρτου secondhand kamsarmax.

Πιο συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή εταιρεία που έχει συσταθεί στη Μάλτα παρέλαβε το "Sterling Freia", κατασκευής του 2011, παλαιότερα γνωστό ως "Derby", μετά από συμφωνία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εφέτος με τον γαλλικό διεθνή τραπεζικό όμιλο Crédit Agricole για την απόκτηση του, έναντι περίπου 23 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, να σημειωθεί ότι το κορεατικής κατασκευής πλοίο και χωρητικότητας 80.300 dwt θα πλέει υπό τη σημαία τη Μάλτας, έχοντας προηγουμένως πλεύσει υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ και το οποίο διαχειριζόταν η γερμανική Orion Bulkers. Το πλοίο έχει ναυλωθεί στην Olam με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Η Sterling Shipping ιδρύθηκε το 2018 υπό την ηγεσία του Christopher Fjeld και παρέλαβε το πρώτο της bulker, το "Sterling Svea", το 2019, το οποίο εξαγόρασε έναντι 21.75 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία στη συνέχεια πρόσθεσε το kamsarmax "Sterling Tora" κατασκευής του 2010 τον Σεπτέμβριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους παρέλαβε το ιαπωνικό kamsarmax "Sterling Saga" κατασκευής του 2013, παλαιότερα γνωστό ως "Seagull Wind".

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας