Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022
25/09/2022

CMA CGM: Παραγγελία επτά containerships που θα κινούνται με βιοαέριο

Ο Όμιλος CMA CGM ανακοίνωσε ότι παράγγειλε επτά containerships που θα κινούνται με βιοαέριο (biogas) για να εξυπηρετήσουν τις γαλλικές εμπορικές συναλλαγές στις Δυτικές Ινδίες.

Ο νέος στόλος θα περιλαμβάνει τρία πλοία μεταφορικής ικανότητας 7.900 teu και τέσσερα πλοία μεταφορικής ικανότητας 7.300 teu, που θα παραδοθούν σταδιακά από το 2024. Επίσης, το καθένα από τα πλοία θα είναι εξοπλισμένο με 1.385 reefer plugs για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Γουαδελούπης (Guadeloupe) και της Μαρτινίκας (Martinique), αντικαθιστώντας τα μικρότερα πλοία που εξυπηρετούν επί του παρόντος τη διαδρομή μεταξύ των Γαλλικών Δυτικών Ινδιών, της Γαλλίας και της Ευρώπης. Εκτός των άλλων, η CMA CGM είπε ότι θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων στις εν λόγως περιοχές (Γουαδελούπη & Μαρτινίκα) και τη διεύρυνση των προβλητών για να φιλοξενήσουν τα νέα πλοία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την CMA CGM "Το Fort de France και το Pointe à Pitre, κεντρικοί κόμβοι της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής, θα είναι το σημείο εκκίνησης για μεταφορτώσεις στη Γουιάνα (Guyana), τον Saint Martin, τον Saint Barthélemy και τη βορειοανατολική Βραζιλία".

Γενικότερα, οι παραγγελίες αποτελούν μια περαιτέρω δέσμευση προς το LNG ως ένα μονοπάτι απανθρακοποίησης για την CMA CGM, η οποία διαθέτει ήδη έναν διευρυνόμενο στόλο πλοίων που κινούνται με LNG. Το βιοαέριο είναι το επόμενο βήμα κατά μήκος της οδού για την απανθρακοποίηση από το ορυκτό LNG και παράγεται από εισροές ανανεώσιμης βιομάζας.Αξιοσημείωτο είναι όπως δήλωσε η CMA CGM ότι "Το βιοαέριο που παράγεται από βιομάζα μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 67% σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα και μειώνει τις εκπομπές οξειδίων του θείου κατά 99%, τις εκπομπές λεπτών σωματιδίων - fine particle κατά 91% και τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά 92%". Ενώ το τελευταίο βήμα είναι το συνθετικό LNG που δημιουργείται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η CMA CGM αναμένει να έχει 77 πλοία έτοιμα να χρησιμοποιήσουν συνθετικό LNG έως το 2026, σε σύγκριση με τον σημερινό αριθμό των 31.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το γαλλικό όμιλο "Η CMA CGM μεταφέρει το 100% των μπανανών από τις γαλλικές Δυτικές Ινδίες στη Γαλλία. Διαχειρίζεται αποκλειστικές ναυτιλιακές γραμμές προς τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα και συμμετέχει σε διαρθρωτικές δράσεις για να τονώσει την τοπική οικονομία και να την κάνει πιο ελκυστική".

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας