Τρίτη, Αύγουστος 16, 2022
05/08/2022

Performance Shipping: Επέστρεψε στην κερδοφορία λόγω αύξησης των ναύλων

Η εισηγμένη στο Nasdaq, Performance Shipping Inc., συμφερόντων του Συμεών Παληού, που εξειδικεύεται στα tankers, γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Αναλυτικότερα, η Εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε καθαρά κέρδη (net income) ύψους 3.9 εκατομμυρίων δολαρίων, από απώλειες 2.6 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Τα έσοδα της (revenues) ανήλθαν σε 16.7 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, από 9.1 εκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω αύξηση οφείλεται στην άνοδο των ναύλων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καθώς η μέση ισοδύναμη τιμή χρονοναύλωσης για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ήταν 24.921 δολάρια, σε σύγκριση με μια μέση τιμή 9.728 δολάρια για την ίδια περίοδο πέρυσι. Σχετικά με το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 1,8 εκατομμύρια δολάρια, από ζημιά ύψους 5.5 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξάμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021. Ενώ τα συνολικά έσοδα ήταν 25.3 εκατομμύρια δολάρια για την εξάμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022, σε σχέση με 17.5 εκατομμύρια δολάρια για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επίσης, αξιοσημείωτα είναι ότι στις 4 Αυγούστου του 2022, ο αριθμός των κοινών μετοχών της εταιρείας που εκδόθηκαν και ήταν σε κυκλοφορία ήταν 27.395.030. Στις 21 Ιουνίου της τρέχουσας χρονιάς, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία απόκτησης του έκτου Aframax tanker, το οποίο παραδόθηκε στις 5 Ιουλίου 2022, έναντι 27.6 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ και στις 27 Ιουλίου του 2022, η εταιρεία ξεκίνησε ένα συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Teekay Chartering Limited για το Aframax tanker "Blue Moon", έναντι 23.000 δολαρίων ανά ημέρα για μια περίοδο 24 μηνών +/-30 ημέρες κατά την επιλογή του Ναυλωτή. Η νέα ναύλωση αναμένεται να αποφέρει στην Performance Shipping περίπου 16.8 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι "Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, είδαμε μια συνέχιση της ανάκαμψης της αγοράς των tankers, υποστηριζόμενη από την ισχυρή ζήτηση για αργό πετρέλαιο και τις σημαντικές αλλαγές στα πρότυπα συναλλαγών ως αποτέλεσμα των κυρώσεων στις εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας που οδήγησαν σε ταξίδια tankers μεγαλύτερων αποστάσεων. Εκμεταλλευτήκαμε το βελτιωμένο περιβάλλον ναύλωσης tankers, με αποτέλεσμα οι μέσες τιμές χρονοναύλωσης σε όλο τον στόλο να διαμορφωθούν στα 24.921 δολάρια ανά ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με έσοδα 16.7 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα 3.9 εκατομμύρια δολάρια από τις δραστηριότητες του στόλου μας". Επίσης τόνισε ότι "Πιστεύουμε ότι οι ενθαρρυντικές εξελίξεις των ναύλων από τις αρχές Μαρτίου 2022 υποδηλώνουν μια πολλά υποσχόμενη τάση προς μια βιώσιμη ανάκαμψη των ναύλων. Έχοντας παραλάβει το έκτο Aframax tanker στις 5 Ιουλίου, είμαστε τώρα σε θέση για να επωφεληθούμε από το σταθεροποιητικό περιβάλλον ναύλωσης με τις διευρυμένες δραστηριότητες του στόλου μας. Το κάναμε συνάπτοντας διετές συμβόλαιο για το "Blue Moon" με την Teekay Chartering Limited στα 23.000 δολάρια την ημέρα. Αναμένουμε να λειτουργήσουμε τα υπόλοιπα πλοία μας στην spot αγορά για το άμεσο μέλλον, όπου οι τιμές ναύλωσης ταξιδιών για Aframax tankers είναι επί του παρόντος άνω των 35.000 δολαρίων την ημέρα".

Ο στόλος της Performance Shipping αποτελείται από 6 Aframax tankers.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας