Τρίτη, Αύγουστος 16, 2022
05/08/2022

Dorian LPG: Υψηλή κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο & Διανομή μερίσματος

Η εισηγμένη στο NYSE, ναυτιλιακή εταιρεία Dorian LPG Ltd., συμφερόντων του Γιάννη Χατζηπατέρα, γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Αναλυτικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2022 τα καθαρά κέρδη (net income) της Dorian ανήλθαν σε 24,8 εκατομμύρια δολάρια ή 0.62 δολάρια ανά μετοχή, από μόλις 5.8 εκατομμύρια δολάρια ή 0.14 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Την ίδια περίοδο τα έσοδα της (revenues) ήταν 76.8 εκατομμύρια δολάρια (Q2,2022) από 62.9 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι (Q2,2021). Ενώ όσον αφορά στα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA)το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς διαμορφώθηκαν σε 46.8 εκατομμύρια δολάρια από 29.7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Την ίδια ώρα το διοικητικό συμβούλιο της Dorian ανακοίνωσε μέρισμα 1.00 δολαρίου ανά μετοχή της κοινής μετοχής, επιστρέφοντας στους μετόχους της άνω των 40.1 εκατομμυρίων δολαρίων κεφαλαίου. Να σημειωθεί ότι το μέρισμα θα είναι πληρωτέο περίπου στις 2 Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς σε όλους τους μετόχους που είναι εγγεγραμμένοι από το κλείσιμο των εργασιών στις 15 Αυγούστου 2022.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Γιάννης Χατζηπατέρας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι "Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν μια καλή αγορά ναυλώσεων, η οποία δημιούργησε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές.Πιστεύουμε ότι η νέα επταετής διευκόλυνσή μας μάς παρέχει πρόσθετη ευελιξία για την κατανομή κεφαλαίων και είμαστε ικανοποιημένοι που το διοικητικό μας συμβούλιο ενέκρινε άλλο ένα σημαντικό μέρισμα.Είμαι ευγνώμων στο προσωπικό μας στη θάλασσα και στην ξηρά που το κάνει αυτό δυνατό με τη δέσμευσή του να εξυπηρετεί τους ναυλωτές μας και να διεξάγει τις δραστηριότητές μας με αμείλικτη εστίαση στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα".
Η Dorian διαχειρίζεται συνολικά 22 VLGCs.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας