Πέμπτη, Ιούλιος 07, 2022
23/06/2022

Samsung Heavy Ιndustries:Έλαβε παραγγελίες LNG carriers αξίας $3 δισεκατομμυρίων

Η νοτιοκορεάτικη Samsung Heavy Industries έλαβε παραγγελίες για την κατασκευή 14 LNG carriers, αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ναυπηγική εταιρεία είπε σε μια κατάθεση της (regulatory filing) στο Korea Exchange ότι θα κατασκευάσει δώδεκα πλοία, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων για έναν άγνωστο πλοιοκτήτη με έδρα τις Βερμούδες, ο οποίος πληρώνει 2.57 δισεκατομμύρια δολάρια για να παραλάβει τα πλοία μέχρι τον Ιούλιο του 2026. Επίσης, σε μία ξεχωριστή κατάθεση αποκάλυψε μια παραγγελία αξίας περίπου 428 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν Αφρικανό πλοιοκτήτη για δύο LNG carriers που πρόκειται να παραδοθούν έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Η Samsung Heavy κέρδισε φέτος παραγγελίες για 33 πλοία αξίας 6.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ναυπηγική εταιρεία, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρείε σε όγκο παραγγελιών στον κόσμο δεν έχει αποκαλύψει εάν τα πλοία προορίζονται για το τεράστιο πρόγραμμα ναυπηγικής κατασκευής LNG carriers της QatarEnergy, στο οποίο υπέγραψε τον Ιούνιο του 2020 μαζί με τα εξίσου νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και Hyundai Industries (HHI).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, τα DSME & HHI ανακοίνωσαν παραγγελίες για τέσσερα και δύο LNG, carriers αντίστοιχα, που θα εξυπηρετήσουν το έργο επέκτασης του North Field, το οποίο θα αυξήσει την ικανότητα παραγωγής LNG του Κατάρ από 77 εκατομμύρια τόνους ετησίως σε 126 εκατομμύρια τόνους ετησίως, με το πρώτο LNG να αναμένεται το 2025. Ως μέρος του έργου, το κινεζικό ναυπηγείο Hudong-Zhonghua επιβεβαίωσε επίσης παραγγελίες για τέσσερα LNG πλοία με την ιαπωνική Mitsui OSK Lines (MOL).

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας