Πέμπτη, Ιούλιος 07, 2022
16/05/2022

Eastern Pacific: Εξαγορά 4 LNG carriers από την ρωσική Sovcomflot

Η Eastern Pacific Shipping (EPS) με έδρα τη Σιγκαπούρη εξαγόρασε τέσσερα LNG carriers που ανήκαν προηγουμένως στη ρωσική Sovcomflot για λίγο περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια.

Η EPS, συμφερόντων του Idan Ofer αγόρασε τα πλοία απευθείας από την ολλανδική τράπεζα ING, η οποία αντιπροσώπευε μια κοινοπραξία ευρωπαϊκών και διεθνών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Societe Generale, Citibank, UniCredit, KfW Ipex-Bank, Credit Agricole και DNB. Επίσης, τα τέσσερα LNG carriers "SCF Timmerman", "SCF Barents", "SCF Mitre" & "SCF Melampus" συνοδεύονται από ναυλώσεις που συνδέονται με τη Shell.

Αξίζει να σημειθεί ότι σύμφωνα με τις κυρώσεις που εκδόθηκαν τόσο από τις κυβερνήσεις της ΕΕ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο, δόθηκε στις τράπεζες μια περίοδος χάριτος (grace period) για να αποχωρήσουν από τα ρωσικά συμβόλαια και έπρεπε έως τις 15 Μαΐου να διακόψουν τους δεσμούς τους με ρωσικές εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, η Sovcomflot ανάφερε ότι προσπαθούσε να πουλήσει μέρος της χωρητικότητας της και νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ενώ σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, μία από τις εταιρείες της, η Novoship, πούλησε τα oil/chemical tankers "Pamir" & "Elbrus" κατασκευής του 2004 στο Hyundai Mipo και χωρητικότητας 47.000 dwt, κερδίζοντας περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας