Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
13/05/2022

MSC: Επενδύει σε πάροχο δεδομένων για μία πιο βιώσιμη ναυτιλία

Η ιταλοελβετική εταιρεία Mediterranean Shipping Company (MSC), συμφερόντων της οικογένειας Aponte, επένδυσε στην Green Maré Services (GMS) με έδρα τη Μαδέρα, ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας για μία πιο βιώσιμη ναυτιλία

Επίσης, η MSC αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Ship Review που αναπτύχθηκε από την GMS και το γερμανικό Scope Group, μια υπηρεσία που παρέχει ένα σύστημα βαθμολόγησης για τη μέτρηση της περιβαλλοντικής απόδοσης των ναυτιλιακών στόλων.

"Εκτός από τις τεράστιες επενδύσεις μας σε τεχνολογίες και καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η MSC συνεχίζει να εστιάζει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα Ship Review από το Scope Group για να παρέχουμε καλύτερη ορατότητα στις περιβαλλοντικές και ευρύτερες επιδόσεις αειφορίας των πλοίων του στόλου μας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι τα πλοία που εκμεταλλεύεται η MSC πληρούν με συνέπεια τις κανονιστικές απαιτήσεις και ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον", δήλωσε ο Diego Aponte, πρόεδρος της MSC, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του υποστηρίζει πλήρως την προτεινόμενη δημιουργία ενός παγκόσμιου ταμείου απανθρακοποίησης, υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμούς (ΙΜΟ), για την παροχή χρηματοοικονομικού κεφαλαίου για Ε&Α, μια πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε για πρώτη φορά από το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Το Ship Review παρέχει περιβαλλοντικές αξιολογήσεις και αξιολογήσεις βιωσιμότητας για περισσότερα από 70.000 πλοία και ήταν το πρώτο αποκλειστικό προϊόν που παρουσίασε τις αξιολογήσεις του δείκτη Έντασης άνθρακα (Carbon Intensity Indicator ratings).

"Με τη βοήθεια της Scope Ship Review, μπορούμε να αξιολογήσουμε καλύτερα και να αναφέρουμε τις περιβαλλοντικές και ευρύτερες επιδόσεις αειφορίας του στόλου μας", δήλωσε ο Aponte. "Θα ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας, τους ναυλωτές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία της MSC", πρόσθεσε.

Η MSC εξέφρασε περαιτέρω την εμπιστοσύνη της στην υποκείμενη ιδέα της Ship Review αποφασίζοντας να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στην GMS της Πορτογαλίας, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η MSC θα αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία μας και θα υποστηρίξει την παροχή δεδομένων ρύπανσης και εκπομπών του στόλου από την Ship Review. Η συνεργασία της MSC θα μας βοηθήσει να επικυρώσουμε τα εκτιμώμενα δεδομένα της πλατφόρμας και να βελτιώσουμε την ποιότητα των πληροφοριών", δήλωσε ο Milton Gouveia, διευθύνων σύμβουλος της GMS.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας