Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
28/01/2022

Capital: Εξί tankers του στόλου της απολαμβάνουν τα προνόμια του Qualship 21

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Ship Management Corp. συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε ότι έξι από τα tankers του στόλου της εγγράφηκαν στο πρόγραμμα Qualship21 της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Πιο συγκεκριμένα τα προνόμια του εν λόγω προγράμματος τα απολαμβάνουν τα "Aitolos", "Apollonas", "Aristidis", "Aristofanis", "Aristoklis" & "Atromitos".

Να αναφερθεί ότι το Qualship21 είναι ένα σύστημα αξιολόγησης και παροχής κινήτρων για πλοία υπό ξένη σημαία που καταπλέουν σε λιμένες των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η αμερικανική ακτοφυλακή "επιβραβεύει" τα πλοία παρέχοντας τους προνόμια, διευκολύνσεις και λιγότερες γραφειοκρατικές διατυπώσεις όπως για παράδειγμα μειωμένες επιθεωρήσεις ελέγχου κράτους λιμένα (Post State Control). Επίσης, να σημειωθεί ότι οι αυστηρές απαιτήσεις καταλληλότητας αυτού του προγράμματος διασφαλίζουν ότι μόνο πλοία υψηλής ποιότητας απολαμβάνουν τα προνόμια του. Ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι λιγότερο από το 20% των πλοίων με ξένη σημαία που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες πληρούν αυτές τις απαιτήσεις. Από αυτά περισσότερο από το ένα τρίτο (34.9% στην πραγματικότητα) φέρουν τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ.

Ο στόλος της Capital Ship Management αποτελείται από 33 tankers (12 VLCCs, 9 Aframaxes, 11 MR/Handy product tanker & 1 μικρό tanker) συνολικής χωρητικότητας 5.263.960 dwt.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας