Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
26/01/2022

Global Ship Lease:Εξασφάλισε νέο υψηλό τριετές ναύλο & συμφωνία αναχρηματοδότησης

Η εισηγμένη στο NYSE, ναυτιλιακή εταιρεία Global Ship Lease, συμφερόντων του Γιώργου Γιουρούκου, εξασφάλισε τριετή ναύλωση για πλοίο του στόλου της, εκμεταλλευόμενη την ισχυρή ναυλαγορά των containerships

Πιο συγκεκριμένα, η ναύλωση αφορά στο containership "Kumasi", μεταφορικής ικανότητας 2.200 teu & κατασκευής του 2002. Το ημερήσιο ναύλο αγγίζει τα 38.000 δολάρια και θα ξεκινήσει μόλις το πλοίο ολοκληρώσει τις διαδικασίες δεξαμενισμού (κατά τον τρέχοντα μήνα).

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, της ναυτιλιακής εταιρείας, Γιώργους Γιουρούκος σχολίασε ότι "Τα ελκυστικά ναύλα που εξασφαλίσαμε για το 20 ετών Kumasi αντιπροσωπεύουν αύξηση άνω του 300% από τα προηγούμενα ναύλα που αποκόμιζε το πλοίο και περίπου 20% υψηλότερα από τις πολυετείς ναυλώσεις που συμφωνήθηκαν για δύο αδελφά πλοία του Kumasi, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία αποτελεί καθαρή απόδειξη του σημαντικά θετικού momentum που διατηρείται στην αγορά των μεσαίου μεγέθους και μικρότερων containerships, με την στήριξη των ανθεκτικών θεμελιωδών μεγεθών, παρά την παραδοσιακά χαμηλή εποχική περίοδο για την αγορά ναυλώσεων”.

Την ίδια ώρα η Global Ship Lease προχώρησε σε συμφωνία νέας διευκόλυνσης εγγυημένου χρέους για την αναχρηματοδότηση της εκκρεμούς διευκόλυνσης, ύψους 219.4 εκατομμυρίων δολαρίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα συμφωνία θα παρατείνει την ημερομηνία λήξης από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως τον Δεκέμβριο του 2026, ενισχύοντας την ικανότητα της ναυτιλιακής εταιρείας να διατηρήσει τα μερίσματα της σε όλους του κύκλους της αγοράς.

Ο κ. Γιουρούκος τόνισε ότι "Πετύχαμε τη συνεχή βελτίωση του ισολογισμού μας, μειώνοντας το κόστος χρέους, αντισταθμίζοντας μεγάλο μέρος της έκθεσης σε κυμαινόμενο επιτόκιο, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των δανειστών μας σε 18 και βελτιώνοντας τόσο τους όρους όσο και την ευελιξία μας με τρόπους που θα υποστηρίξουν την ανταγωνιστικότητά μας, τα κέρδη μας και την ικανότητά μας να καταβάλουμε αξιόπιστα μερίσματα σε όλους τους κύκλους της αγοράς".

Αυτή τη στιγμή ο στόλος της ναυτιλιακής εταιρείας αποτελείται από 65 containerships, μεταφορικής ικανότητας 342.348 teu.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας