Πέμπτη, Μαϊος 19, 2022
26/01/2022

Drewry: Στα 200 δις τα έσοδα των liners το 2022

Τα έσοδα των liners ή διαφορετικά των ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών την τρέχουσα χρονιά (2022) θα αυξηθούν περαιτέρω, εκτιμά ο οίκος αναλύσεων Drewry.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα συνδυασμένα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων -EBITDA των liners θα ανέλθουν σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος, από το αναθεωρημένο σύνολο των 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περσινή χρονιά (2021).

Επίσης, σύμφωνα με τον Senior Manager του κλάδου των container της Drewry, Simon Heaney, η εν λόγω πρόβλεψη προέρχεται λόγω της μετατόπισης των εταιρειών από τη spot αγορά προς τις μακροπρόθεσμες ναυλώσεις, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να υπογραφούν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων στο report της Drewry, σημειώνεται ότι "Η πανδημία και η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι ο κύριος οδηγός των ιδιαίτερα υψηλών κερδών των carriers και των τιμών των μετοχών τους. Με απλά λόγια, όσο περισσότερο διατηρηθούν οι συνθήκες συμφόρησης στα λιμάνια, τόσο περισσότερο θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα τα κέρδη των εταιρειών".

Τέλος, ο οίκος αναλύσεων υπογράμμισε ότι αυτές οι συνθήκες βοηθούν τις εταιρείες να μειώσουν τα χρέη της, να διανείμουν μεγάλα μερίσματα αλλά και να επιδιώξουν ευκαιρίες επέκτασης. Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με την Clarkson Research, μέσα στο 2021, οι εταιρείες liners παρήγγειλαν 548 πλοία, μεταφορικής ικανότητας 4.2 εκατομμύρια TEUs.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας