Σάββατο, Ιανουάριος 29, 2022
14/01/2022

Το γερμανικό ναυπηγείο Werften κήρυξε πτώχευση

Αίτηση πτώχευσης κήρυξε το γερμανικό ναυπηγείο MV Werften, το οποίο δραστηριοποιείται στη Γερμανία αλλά και στο Χονγκ Κονγκ και ειδικεύεται στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων.

Το εν λόγω γεγονός αποτελεί απόρροια παρατεταμένων συνομιλών και της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης, του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και της ιδιοκτήτριας μητρικής εταιρείας του ναυπηγείου Genting Hong Kong (GHK), σχετικά με τη χρηματοδότηση του κρουαζιερόπλοιου "Global Dream" για την εταιρεία Dream Cruises, η οποία επίσης αποτελεί θυγατρική της GHK. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα έχει μήκος 340 μέτρα και αναφέρεται ότι έχει ήδη κατασκευαστεί το 75%. Όσον αφορά στο κόστος του εκτιμάται οτι αγγίζει περίπου τα 1.5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Robert Habeck, κατηγόρησε την GHK για τα οικονομικά προβλήματα του ναυπηγείου αλλά και για την ενδεχόμενη απώλεια σχεδόν 2.000 θέσεων εργασίας.

Να αναφερθεί ότι το γερμανικό ναυπηγείο MV Werften αποτελείται από τρία ναυπηγεία που βρίσκονται στη Wismar, τη Rostock και τη Stralsund, της Γερμανίας.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας