Δευτέρα, Νοέμβριος 29, 2021
25/11/2021

Enesel: Προχώρησε στην πώληση ενός από τα παλαιότερα Aframax tankers του στόλου της

Στην πώληση ενός από τα παλαιότερα tankers του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Enesel, συμφερόντων των Φίλιππου και Αντώνη Λαιμού, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές.

Πιο συγκεκριμένα συνδέουν τη ναυτιλιακή εταιρεία με την πώληση του aframax "Antonis", χωρητικότητας 113.563 dwt & κατασκευής του 2017, έναντι 44.5-45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές του ναυλομεσιτικού οίκου Banchero Costa αναφέρουν ότι το τίμημα είναι εμφανώς υψηλότερο σε σχέση με τη μέση τιμή πώλησης ενός aframax αντίστοιχης ηλικίας, καθώς σήμερα υπολογίζεται σε περίπου 40.4 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, εξηγούν ότι το εν λόγω πλοίο διαθέτει επικαλυμμένες δεξαμενές αλλά και σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος (BWTS).

Επίσης, να αναφερθεί ότι το "Antonis" είναι ένα από τα δύο παλαιότερα tankers στο μοντέρνο στόλο της ναυτιλιακής εταιρεία, καθώς τα υπόλοιπα είναι είτε νεότευκτα είτε κατασκευάστηκαν από το 2018 και μέτα.

Αυτή τη στιγμή ο στόλος της Enesel αποτελείται από 26 πλοία (tankers, containerships & bulk carriers) και στο τέλος του έτους, η μέση ηλικία του στόλου θα διαμορφώνεται σε 5.1 έτη. Ενώ την ίδια ώρα η Enesel έχει παραγγείλει 5 LR2 product tankers, τα οποία θα παραδοθούν το 2022 και το 2023, όπως επίσης και 2 ultramax bulkers, τα οποία θα παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2022.

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας