Δευτέρα, Οκτώβριος 18, 2021
14/10/2021

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας (MOU) μεταξύ Maran Tankers & Korea Eximbank

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη (13/10/2021) μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας Maran Tankers, του ομίλου Αγγελικούση, με επικεφαλής την Μαρία Αγγελικούση και την τράπεζα Εξαγωγών- Εισαγωγών της Νότιας Κορέας, Korea Exim Bank (Export-Import Bank of Korea).

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει από την Maran Tankers νέες παραγγελίες πιο φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων (eco-friendly) και την κατασκευή τους από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά. Επίσης, να σημειωθεί ότι τα πλοία θα κινούνται με διπλά καύσιμα (dual fuel) ή με καύσιμο αμμονίας (ammonia fuel), ώστε να μολύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος της τράπεζας, Bang Moon-kyu, επισκέφθηκε την Παρασκευή τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, όπως επίσης συναντήθηκε και με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να ενισχυθεί η ναυτιλιακή σύνδεση των δύο κρατών, όπως επίσης και με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κωνσταντίνο Μαρτίνο, προκειμένου να στηριχθεί η κορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η κορεάτικη τράπεζα περιμένει από τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να συμμετάσχουν στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Qatar Petroleum.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας