Δευτέρα, Σεπτέμβριος 27, 2021
14/09/2021

Navios: Πούλησε το "Navios Altair I" έναντι $13.9 εκατομμυρίων

Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, πούλησε ένα από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές. Πιο συγκεκριμένα, η πώληση αφορά στο panamax bulk carrier, "Navios Altair I", χωρητικότητας 74.475 dwt και κατασκευής του 2006, έναντι 13.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενω τον περασμένο Ιούλιο η Navios είχε ανακοινώσει και την πώληση του "Navios Azalea", χωρητικότητας 74.579 dwt και κατασκευής του 2005, εισπράττονας 12.7 εκατομμύρια δολάρια.

Eπίσης, προς υπενθύμιση, οι εισηγμένες στο NYSE, ναυτιλιακές εταιρείες Navios Maritime Partners (dry cargo) & Navios Maritime Acquisition (tankers), συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, συγχωνεύτηκαν, δημιουργώντας την μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία των ΗΠΑ, όσον αφορά στον αριθμό των πλοίων της. Να αναφεθρεί ότι κάθε μέτοχος της Navios Acquisition έλαβε 0.1275 μετοχές της Navios Partners, για κάθε μια μετοχή της Navios Acquisition.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα εταιρεία διαθέτει ένα στόλο με περισσότερα από 140 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 15 εκατομμυρίων dwt και έχει παρουσία στις τρεις βασικές αγορές με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων. Όσον αφορά στη τρέχουσα αξία του συνδυασμένου στόλου της νέας εταιρείας υπολογίζεται στα 4.2 δισεκατομμύρια δολάρια, βάση του μέσου όρου των δημοσιευμένων reports των ναυλομεσιτών και η αξία της νέας εταιρείας (enterprise value) υπολογίζεται στα 2.25 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ με έσοδα από τα υφιστάμενα συμβόλαια ύψος 1.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περίπου 47.634 διαθέσιμες ημέρες απασχόλησης το 2022, ο συνδυασμένος στόλος θα είναι καλά τοποθετημένος για να εκμεταλλευτεί την ισχυρή ναυλαγορά των bulk carriers, όπως επίσης και του μελλοντικού ανοδικού γυρίσματος της αγοράς των tankers.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας