Δευτέρα, Ιούλιος 26, 2021
21/07/2021

Safe Bulkers: Παράγγειλε τρία ακόμη Kamsarmaxes

H εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers (SB), συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου, συνεχίζει να προχωρά με τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου της, προσθέτοντας στο βιβλίο παραγγελιών της τρία ακόμη kamsarmaxes, χωρητικότητας 82.000 dwt.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αποκτήσει τρία ιαπωνικά kamsarmaxes σε ελκυστικές τιμές, με προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023 για ένα από τα πλοία και εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 για τα άλλα δύο πλοία. Η χρηματοδότηση θα γίνει με μετρητά.

Ο Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της SB, σχολίασε ότι "Συνεχίζουμε τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας, παραγγέλνοντας τρία επιπλέον πλοία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεότευκτων σε οκτώ GHG-EEDI Phase 3, NOx-Tier III. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει δύο νεότερα μεταχειρισμένα πλοία. Οι νεότευκτες παραγγελίες και οι secondhand αποκτήσεις βρίσκονται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την αντικατάσταση παλαιότερων ή κινεζικών πλοίων, έξι από τα οποία έχουν πωληθεί μέχρι τώρα. "

Η Safe Bulkers διαθέτει σήμερα ένα στόλο 46 bulk carriers (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν πουληθεί και θα παραδοθούν στους νέους πλοιοκτήτες αλλά και των νεότευκτων που αναμένει να παραλάβει), εκ των οποίων 14 είναι Panamaxes, 11 Kamsarmaxes, 17 Post Panamaxes & 4 Capesizes, συνολικής χωρητικότητας 4.208.200 dwt.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας