Τρίτη, Ιούνιος 22, 2021
10/06/2021

Νέες ενοποιήσεις ναυτιλιακών στο ξηρό φορτίο

Η ελβετική ναυτιλιακή εταιρεία Nova Marine Carriers, η οποία διαχειρίζετα ένα στόλο περίπου 80 πλοίων από τα κεντρικά γραφεία της στο Λουγκάνο & η Aug. Bolten με έδρα το Αμβούργο, μία από τις παλαιότερες γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες με στόλο πέντε handysize, συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις του για να δημιουργήσουν μια νέα ναυτιλιακή εταιρεία. Η νέα εταιρεία με βάση τη Γερμανία θα κατέχει, θα διαχειρίζεται αλλά και θα ναυλώνει handysize dry bulk carriers. Επίσης, οι νέοι συνεργάτες σχεδιάζουν να ενταχθούν τόσο στην τεχνική διαχείριση των πλοίων όσο και στη διαχερίση των πληρωμάτων μέσω τη Lydiamar, τμήματος της Bolten, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Τη νέα εταιρεία θα διαχειρίζονται από κοινού οι Antonello Romeo & Gregory de Ruiter. Ο Antonello Romeo είναι διευθυντής της Nova Marine Carriers S.A. και ο Gregory de Ruiter είναι διευθύνων σύμβουλος της Aug. Bolten Wm. Miller’s Nachfolger (Gmbh & Co.) KG.

"Η φετινή άνοδος στην αγορά των bulk carriers τροφοδότησε αυτήν την ευκαιρία για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης. Είμαστε αισιόδοξοι σχετικά με τις δυνατότητες να αναπτύξουμε από κοινού τη βάση περιουσιακών στοιχείων μας (τα πλοία μας) και να ενισχύσουμε ουσιαστικά τις λειτουργίες μας. Η Nova Marine που υποστηρίζεται από ισχυρούς συνεργάτες μετοχών έχει σταθερή κάλυψη συμβολαίων και αυτός ο συνδυασμός θα διευκολύνει την εκτέλεση νέων ιδεών για περαιτέρων ανάπτυξη" τόνισε χαρακτηριστικά ο Gerhard Binder, διευθυντής της Aug.Bolten.

Από την πλευρά του, ο Vincenzo Romeo, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova Marine Carriers S.A. δήλωσε ότι "Τα τελευταία χρόνια, η Nova έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τομέα των handysize και αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη μας. Επίσης, μας προσφέρει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη γεωγραφική μας παρουσία και να αναπτύξουμε περαιτέρω όλες τις δυνατότητες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα κοινοπραξία που υποστηρίζεται από την Aug. Bolten με περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας και στρατηγικές τοποθεσίες στο Αμβούργο και στην Αθήνα".

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας